Bij welke houten paal een betonpoer 15×15 gebruiken?

Met een betonpoer 15×15 centimeter bouw je fantastische funderingen die de basis vormen voor diverse bouwprojecten. Hierbij kun je denken aan een uitbouw van de woning, een tuinhuis, schuur of veranda. Ook voor andere bouwzaken is de betonpoer 15×15 heel geschikt. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een toegangshek of het plaatsen van een schutting. Een betonpoer is een zeer gangbare afmeting maar wil niet zeggen dat ze een vierkante vorm hebben. Zo kan het betekenen dat de boven-en onderzijde 15×15 meten maar het een andere totale hoogte heeft van bijvoorbeeld 50 of 60 centimeter. Ook zijn er betonpoeren in trapeziumvorm. Hierbij meet de bovenzijde 15×15 maar loopt het naar onderen toe breder uit. 

Betonpoer 15×15 centimeter online kopen

Een betonpoer van 15×15 kun je zowel bij specialisten als bouwcentra kopen. De poeren zijn vervaardigd uit kwaliteit prefab beton en daardoor oersterk. Bovendien is het materiaal duurzaam, bestand tegen alle weersinvloeden en kennen een zeer lange levensduur. Bij Betonpoerengigant is alleen het beste goed genoeg maar dat betekent niet dat je daar de hoofdprijs voor betaald. Integendeel zelfs: een betonpoer is uiterst goedkoop in aanschaf, in vergelijking met een gehele fundering van beton e.d. 

Wanneer kiezen voor een betonpoer van 15×15?

Zoals gezegd zijn er poeren in vele verschillende formaten. Maar wanneer kies je voor de 15×15? Deze is van toepassing bij een houten staander van ook 15×15. Doordat de paal op de poer komt te staan en ze allebei even dik zijn, sluit het geheel mooi op elkaar aan. Het geeft de staander dus niet alleen voldoende steun, maar zorgt er ook voor dat het er mooi uitziet. 

Betonpoer plaatsen

Een betonpoer van 15×15 cm plaatsen vergt niet veel bouwkundig of technisch inzicht. Je zorgt ervoor dat het gat diep en groot genoeg is om de poer in te graven, daarbij rekening houdend dat ongeveer 10 centimeter boven het maaiveld uit blijft steken. Om de betonpoer 15×15 extra stevigheid te geven kun je vooraf een funderingstegel onderin het gat leggen. Na controle of de betonpoer waterpas staat vul je het gat op met snelbeton. Na de korte droogtijd is het klaar voor gebruik. Je kunt er nu de paal op vast maken met speciaal bevestigingsmateriaal. Dit doe je door een gat voor M16 te boren aan het onderzijde van de paal. Vervolgens draai je het draadeind M16 in de poer. De stelplaat schroef je vast op de paal en het geheel draai je in elkaar.