Dé woontrend van 2023: een Cinewall

Waar we ons voorheen vooral bezighielden met het vervaardigen van losse kasten en meubels, maken we vandaag de dag steeds vaker complete wandmeubels. De consument is immers op zoek naar een combinatie van design, luxe, en praktisch gebruik. Waar een wandmeubel een paar jaar geleden vaak nog een eenvoudige kast met schappen was, zien we tegenwoordig steeds meer unieke ontwerpen. Met name de Cinewall is steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse huiskamer. Niet zo vreemd als je het ons vraagt!

Wat is een Cinewall eigenlijk?

Een Cinewall is een muur (of een deel daarvan) met een televisie en een (elektrische) haard ingebouwd. Eventueel beschikt de Cinewall ook nog over kastruimte, en alle kabeltjes en snoertjes zijn netjes in het object weggewerkt. Het is een perfecte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en esthetische manier om hun huis- of slaapkamer te vervrouwen. Het combineert de nieuwste technologieën, zoals beeldschermen en geluidssystemen, om een unieke bioscoopervaring te creëren in je eigen huis.

Kies allereerst een televisie naar wens.

Bij het samenstellen van je Cinewall dien je allereerst een televisie naar wens te selecteren. Er zijn meerdere opties waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende schermgroottes, van 55 inch tot 85 inch, en verschillende soorten beeldschermen, waaronder OLED, QLED en LCD. Ook kun je kiezen uit verschillende geluidssystemen, van simpele soundbars tot high-end surround sound systemen. Laat je eventueel informeren door een specialist in video en audio.

Zoek vervolgens een bijpassende haard

Als je een televisie hebt gevonden waar je enthousiast van wordt, dien je vervolgens een bijpassende haard te vinden. Het beste kun je kiezen voor een elektrische haard, omdat je hiervan de warmteafgifte kunt regulieren. Wel zo handig als je gloednieuwe televisie erboven hangt. Let er bij het kiezen van de haard op dat deze dezelfde breedte heeft als de televisie. Op deze manier vormen ze een mooi uitgelijnd geheel.

Timmeren maar!

Als de televisie en haard uitgekozen zijn, kan een gespecialiseerd bedrijf of een handige timmerman de Cinewall in elkaar knutselen. Hierbij is het verstandig om te kiezen voor een partij die ervaring heeft met Cinewalls, zodat de muur niet enkel mooi wordt maar ook veilig is. Ook moet er met veel rekening gehouden worden, zoals het wegwerken van kabels, het ventileren van de televisie en eventuele aanwezige plinten. 

Hoe verfraait een Cinewall jouw huiskamer?

Een Cinewall zorgt hoe dan ook voor een spectaculaire verbetering van je huiskamer. Het is een uniek en aantrekkelijk stuk meubilair en past perfect in een moderne en stijlvolle woning. Het geheel zorgt voor een realistische bioscoopervaring en geeft je de mogelijkheid om favoriete films en series op een nog hoger niveau te bekijken. Dit alles met een gezellig vuurtje zorgt gegarandeerd voor sfeervolle avonden. Succes met de bouw!