Dit is alles wat je moet weten over grondverf

Dit is alles wat je moet weten over grondverf

Zodra je aan de slag gaat met schilderen, zowel binnen als buiten, is het belangrijk om na te gaan of je grondverf nodig hebt. Er zijn een aantal gevallen waarin dit zeker nodig is. Grondverf is in veel gevallen onmisbaar en zorgt voor een nog mooier resultaat waar je langer van kunt genieten. Meer weten over grondverf en de beste aanbiedingen? Hier lees je alles wat je moet weten!

Wat is grondverf?

Grondverf is een basislaag die je voornamelijk aanbrengt op kaal hout, maar het kent ook andere toepassingen. Het is de hechtingslaag tussen de ondergrond en de afwerklaag. Grondverf vormt de ondergrond voor jouw schilderwerk: het resultaat is dan nog mooier. Door het gebruik van grondverf kan vocht niet door je afwerklaag dringen en zal de verf niet beschadigen. Meer weten over grondverf? Hier lees je drie belangrijke zaken over dit type verf die het gebruik nog makkelijker maken.

1: Grondverf werkt oneffenheden weg

Grondverf wordt niet alleen gebruikt voor het creëren van een beschermingslaag. Want met grondverf kun je er ook voor zorgen dat oneffenheden in het hout worden weggewerkt. Zodra de laklaag is aangebracht geniet je van een strak resultaat.

2: Diverse soorten grondverf

Je gebruikt grondverf niet alleen op kaal hout, maar ook bij andere toepassingen. Zo kun je grondverf gebruiken bij geschilderd hout in slechte staat, evenals op onbehandeld metaal of onbehandeld kunststof. Hier zijn speciale soorten grondverf voor.

3: Niet altijd grondverf

Het is niet altijd nodig om grondverf aan te brengen. Er zijn ook gevallen waarbij dit niet nodig is. Ondergronden die eerder geschilderd zijn en geen gebreken vertonen hebben bijvoorbeeld geen grondlaag nodig. Daarnaast is grondverf ook niet nodig als er beits wordt gebruikt. Verder gebruik je geen grondverf zodra er sprake is van een transparante afwerking.