Een gietvloer door een professional laten leggen

Er zijn enorm veel verschillende type vloeren die je kunt leggen in je woning. Een van deze type vloeren is een gietvloer. Deze manier van een vloer leggen is een nieuwere techniek. Deze wordt dan ook altijd door een vakman gelegd. In dit artikel zullen we je dan ook meer informatie verschaffen omtrent het laten aanleggen van een gietvloer door een professional.

Waarom zou je kiezen voor een gietvloer?

Een gietvloer kent vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een houten of stenen vloer. Het grootste voordeel van een gietvloer is dat hij naadloos aansluit. Anders dan bij een stenen of houten vloer zijn er dus geen naden waar vuil in kan ophopen. Dit is voor het onderhoud van de vloer erg fijn. Het stofzuigen en het dweilen is dan ook zeer gemakkelijk om te doen. Daarnaast gaat een gietvloer ook enorm lang mee. Dit komt dan ook mede door het gemakkelijke onderhoud, maar daarnaast is een gietvloer ook erg stevig. Het is dan ook beter bestand tegen krassen en scheuren dan een houten vloer.

Is een gietvloer duurder dan een normale vloer?

In sommige gevallen kan een gietvloer duurder uitvallen dan een andere vloer in aanschaf. Het is echter een fabel dat een gietvloer vele malen duurder is dan iedere andere vloer. Dit heeft met twee redenen te maken. Allereerst zijn er verschillende varianten gietvloeren. Zo kan het voor de ene woning duurder uitpakken dan de andere woning en is ook de type gietvloer van belang voor de prijs. Ten tweede gaat een gietvloer ook langer mee dan andere vloeren. Als je dan de prijs gaat bekijken per jaar, is een gietvloer ineens niet meer duurder dan de andere vloeren. Het is dus maar net wat je voorkeur geniet.

Een gietvloer laten leggen door een professional

Een gietvloer leg je helaas niet zomaar. Hierdoor dienen er dan ook echte vakmannen aan te pas te komen om de gietvloer op een goede manier te leggen. Dit heeft echter wel als voordeel dat je er van verzekerd bent dat de gietvloer op een juiste manier gelegd wordt. Doordat een gietvloer uit meerdere lagen bestaat, zijn er ook meerdere dagen nodig om hem te leggen. In de meeste gevallen duurt het leggen van een gietvloer 4 tot 5 dagen. Zorg er dan ook voor dat wanneer je kiest voor een gietvloer, je dit door een specialistische vakman laat leggen!