Een serenade onder je balkon?

Zeg je zon,zee en Laksa, dan zeg je meranti hout! Dit mooie verzamel-hout komt uit de warme tropen en kan heel veelzijdig gebruikt worden. Dus de kans is groot dat jouw ideale project werkelijkheid kan worden. Het bijzondere en grappige van deze specifieke houtsoort is dat je veel kleurschakeringen ziet in dezelfde serie. Dit geeft een heel mooi effect wanneer je het bijvoorbeeld gebruikt om je balkon er op z’n mooist uit te laten zien en tegelijkertijd veilig(er) te maken. Met een balkon van hout komen bloemen en planten tot zijn recht en is het wachten op je eerste serenade.

Maak je een klimrek voor de buurtkinderen?

Hout is sowieso een heel prettig materiaal om mee te werken, al is de ene houtsoort natuurlijk wel wat stugger dan de andere. Mocht je een vrij grote klus op de planning hebben vrees dan niet om buurtgenoten om hulp te vragen. Hoe leuk zou het zijn als jullie samen bijvoorbeeld een klimrek voor de kinderen uit de buurt in elkaar zetten? Met het gebruik van duurzaam hout leer je de kinderen direct dat het goed omgaan met de natuur belangrijk is. Voordat je je bouwplan laat keuren en een vergunning gaat aanvragen is het belangrijk om na te gaan welke houtsoort je wilt gaan gebruiken. Lang niet alle soorten zijn voor bouwen geschikt namelijk en je wilt natuurlijk geen gevaarlijke situaties creëren.

Hout brengt herinneringen met zich mee

Hoe leuk is het om elementen uit de natuur in je interieur te verwerken? Zo heb je altijd het gevoel dat je dicht bij de natuur staat, ook als je in een flatje woont midden in de stad. Je waant je terug in het bos of bij het strand zoals je vroeger ook deed met het gezin. Dit was dan echt een uitje en de picknickmand ging standaard mee. Je kunt je huis een oppepper geven door te spelen met kleur en materialen en beslist zelf of je de kamer rust wil laten uitstralen zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer of dat je lekker gek wilt doen met veel felle kleuren in de woonkamer. Het is erg leuk om na te denken over welk voorwerp het focuspunt kan zijn van de verschillende ruimtes. Sommige mensen hebben houvast als ze werken met kleurschema’s. Het kan verfrissend werken als je dat loslaat en meer op je eigen gevoel afgaat. Stijlen en kleuren die eerst een mismatch lijken kunnen elkaar toch complimenteren. Ga aan de slag en experimenteer met de mogelijkheden die verschillende kamers kunnen bieden.