Gevelisolatie: houd kou en vocht buitenshuis

Gevelisolatie: houd kou en vocht buitenshuis

Heb je al gevelisolatie aangebracht bij jouw woning? Ongetwijfeld vraag je je wel eens af waar alle gestookte warmte blijft. In de wintermaanden kan je de verwarming nog zo hoog zetten, zonder een goede isolatie ontsnapt deze warmte direct weer naar buiten via de muren. Het kan dus zomaar zijn dat je met een extreem hoge energierekening komt te zitten, maar alsnog niet kan genieten in jouw woning. Maar waarom moet je jouw gevel dan isoleren? En wat zorgt nog meer voor een warmer gevoel in huis? Lees snel verder en ontdek wat je moet weten.

Bescherming tegen verschillende invloeden

Gevelisolatie kan je zien als een jas voor jouw woning. De gevel is een onderdeel van het huis waar je in eerste instantie wellicht niet over nadenkt tijdens het isoleren. Terwijl het wel een groot verschil op kan leveren in jouw huis. Het houdt de warmte binnen, beschermt tegen kou en regen, en geeft je huis een frisse uitstraling. Het kan er daarom niet alleen voor zorgen dat jouw woning comfortabeler aanvoelt in ieder seizoen, maar ook dat er een flinke waardevermeerdering komt doordat er een betere uitstraling is en je het energielabel omhoog brengt.

Geen koude voeten dankzij vloerisolatie

Naast een goede gevelisolatie is het ook verstandig om de vloer te isoleren. Iedereen heeft namelijk weleens koude voeten. Maar als er geen goede vloerisolatie zit, lijkt de vloer vaak een ijsbaan, zelfs als de verwarming op volle toeren draait. De kou vanuit de bomen trekt in dit geval namelijk naar boven, waardoor je het voelt aan jouw voeten. Zodra de isolatie erin ligt, merk je het gelijk. De isolatie zal jouw woning niet gelijk volledig verwarmen, maar kan wel voorkomen dat je last hebt van de kou die onder jouw huis zit.

Een lagere energierekening dankzij isoleren

Zowel het isoleren van de gevel als de vloer zorgen niet alleen voor een aangenamere temperatuur in huis. Beide isolatiemethoden laten jouw spaarrekening en portemonnee namelijk ook weer stralen. Hoewel je in eerste instantie moet investeren in de materialen, betaalt dit zich terug op basis van jouw energierekening. Een goede isolatie kan namelijk enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. Voordat je het weet, heb je weer een mooi spaarpotje opgebouwd en kan je genieten van de aangename temperatuur, zonder dat je hierbij afhankelijk bent van de verwarmingssystemen in huis.

Een hogere verkoopprijs voor het huis

Er is al even gesproken over een waardevermeerdering van het huis. Als je op een later moment van plan bent om de woning te verkopen, kan het jou veel extra geld opleveren. Potentiële kopers kijken namelijk naar de energiezuinigheid van de woning. Als je jouw huis goed geïsoleerd hebt, kan dit meer kopers aantrekken en zijn ze geneigd er meer voor te bieden. Je gaat merken dat jouw woning voor een hoger bedrag verkocht wordt dan je in eerste instantie gedacht had. Zorg er dus voor dat je de isolatie naar behoren aanbrengt en geniet van de prijsstijging.