Kiva maakt mooi buitenkant gevel

Gevelreinigingsproducten voor hout en kunststof

Steeds meer woningen en/of panden zijn voorzien van een gevel met ander materiaal dan steen. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een houten gevel of een kunststof gevel. Gevelbekleding geeft een bijzondere uitstraling van de woning of het pand. Het is daarmee uiteindelijk het visitekaartje van het gebouw.

Houten gevelbekleding

Een houten gevel is er in verschillende soorten, afmetingen en afwerkingen. Zo kan hout onbehandeld gebruikt worden als gevelbekleding, maar het hout kan ook thermisch gemodificeerd worden. Naast thermisch modificeren kan hout ook behandeld worden met een verfsysteem of coating. Met een verfsysteem kan je hout een kleur geven naar keuze. Hout is een natuurlijk en duurzaam product. Een houten gevel zal wel regelmatig onderhoud nodig hebben, omdat door verschillende weersinvloeden de uitstraling kan veranderen. Naast de uitstraling is het onderhouden van houten gevelbekleding ook goed voor de levensduur. Doordat je zichtbaar en onzichtbaar vuil verwijderd van de gevel, heeft het vuil geen kans om zich te gaan hechten op en in het hout.

Houten gevelreinigingsproducten

Voor hout zijn er gevelreinigingsproducten op de markt om een houten gevel te reinigen. Zo heeft KIVA voor sterk vervuild onbehandeld hout de KIVA Heavy duty. Dit is een houtreiniger dat bedoeld is voor onbehandeld hout. Voor hout dat behandeld is met een verfsysteem of coating is er ook een gevelreinigingsmiddel. Hiervoor heeft KIVA de KIVA Professional. Dit is een houtreiniger voor licht vervuild onbehandeld hout, maar voornamelijk voor hout dat behandeld is met een verfsysteem of coating. De gevelreinigingsproducten van KIVA zijn veelvuldig getest op hout en hout met een verwerking. Deze reinigers zullen geen schade aanbrengen op de houten gevelbekleding. 

Kunststof gevelbekleding

Een kunststof gevel is er ook in verschillende soorten, afmetingen en afwerkingen. Een alternatief op houten gevelbekleding is daarmee ook gemaakt door te kiezen voor kunststof gevelbekleding. Kunststof gevels is te krijgen met een strakke vlakke toplaag, maar er kan ook gekozen worden voor kunststof met een houtnerf structuur. Hiermee lijkt een kunststof gevel op hout.

Kunststof gevelreinigingsproducten

Voor kunststof is er een gevelreinigingsproduct op de markt om een kunststof of HPL gevel te reinigen. KIVA heeft voor vervuild kunststof de KIVA Universele gevelreiniger. Dit is een kunststof reiniger dat bedoeld is voor zowel kunststof als HPL. Kunststof kan door verschillende weersinvloeden vervuilen en als vuil in het kunststof trekt kan je schade krijgen aan de gevel. Het is van belang om vuil te verwijderen doormiddel van een kunststof gevelreinigingsproduct.

De KIVA gevelreinigingsproducten gebruiken voor meerdere doeleinden

Naast dat de KIVA gevelreinigingsproducten voornamelijk gebruikt worden voor houten en kunststof gevels, kan je de gevelreinigingsproducten natuurlijk ook gebruiken voor schuttingen, vlonders, terrassen etc. 

Hoe gebruik je de gevelreinigingsproducten van KIVA?

De gevelreinigingsproducten van KIVA kunnen gebruikt worden middels een samengestelde gebruikshandleiding. Hieronder zijn de verschillende stappen uitgelicht.

Stap 1: Inspecteer de gevel

Voordat een gevel schoongemaakt wordt is het belangrijk om de gevel te gaan inspecteren. Kijk of er beschadigingen zijn aan de gevel, zodat dit gemaakt kan worden. Het is ook belangrijk om van te voren grove stukken vuil te verwijderen van de gevel. 

Stap 2: Kies het juiste gevelreinigingsproduct van KIVA

Ga na van welk soort materiaal de gevel is gemaakt en maak de juiste keuze qua gevelreinigingsproduct. 

  • Onbehandeld hout = KIVA Heavy duty gevelreiniger. Dit is een houtreiniger voor hout dat geen behandeling heeft gehad. 
  • Gecoat hout = KIVA Professionele gevelreiniger. Dit is een houtreiniger voor hout dat behandeld is met een verfsysteem of coating.
  • Kunststof of HPL = KIVA Universele gevelreiniger. Dit is een kunststofreiniger voor kunststof of HPL.

Stap 3: Volg de handleiding van het KIVA product 

De KIVA gevelreinigingsproducten hebben allemaal een gebruiksaanwijzing om goed en zorgvuldig schoon te maken. Hieronder is de gebruiksaanwijzing toegelicht.

– Verwijder zichtbare en/of grove vervuiling van de gevel
– Maak de gevel vochtig met schoon water
– Mix het KIVA reinigingsmiddel met water in een lagedrukspuit
– Spray de gevel in met een lagedrukspuit van onder naar boven
– Laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken tussen de 2 á 5 minuten
– Maak de gevel schoon met een zachte borstel met watertoevoer
– Spoel de gevel na met schoon water van boven naar onder

Maak de veilige keuze, kies voor KIVA

De gevelreinigingsproducten van KIVA zijn op de markt gebracht om gevelbekleding in het algemeen te promoten. Houten gevelbekleding en kunststof gevelbekleding geeft een moderne uitstraling aan de woning of het pand. De uitstraling en levensduur moet gewaarborgd blijven en dit kan alleen door het periodiek onderhouden van de gevel. De KIVA gevelreinigingsproducten zijn geschikt voor zowel de professional als de consument.