veenstra-betimmeringen.nl

Hoe kan je tijd en geld besparen door je infrastructuur te beschermen?

Wanneer je een bedrijf runt, wil je dit natuurlijk zo efficiënt en winstgevend mogelijk doen. Schade aan voertuigen en ongevallen op je terrein kan je dus missen als kiespijn. Om schade en ongevallen te vermijden, doe je er goed aan om te investeren in aanrijbeveiliging. Dit is niet verplicht, maar het is wel een slim idee. Met aanrijbeveiliging bescherm je niet alleen je infrastructuur, gebouwen en installaties, maar voorkom je ook grote schade, herstelkosten en tijdverlies.

Stootpalen als bescherming tegen ramkraken en aanrijdingen

Wanneer er een ramkraak gepleegd wordt op jouw bedrijf of wanneer er een truck  of terminalvoertuig tegen je gebouwen botst, brengt dit altijd hoge kosten met zich mee. Niet alleen de herstelkosten aan je gebouw en eventueel ook aan de voertuigen moeten betaald worden, maar ook de stilstand van de machines en de uitval van je personeel kan je veel geld kosten. Dit alles kan je vermijden door installeren van een rampaal. Een rampaal kan gemaakt zijn van staal of van inox. Beide soorten zorgen voor een optimale bescherming van je kwetsbare installaties en gebouwen. Een ander voordeel van stootpalen is dat ze voor een veilige afscheiding zorgen tussen het wegverkeer en de voetgangers. Je beschermt er dus niet alleen je gebouwen en je machines mee, maar ook je personeel.

Voorkom botsingen met aanrijbeveiliging

Aanrijbeveiliging zorgt ervoor dat je zowel je gebouwen, je voertuigen als je muren en laadstations kan beschermen. Door gebruik te maken van een aanrijbeveiligingpaal bescherm je je waardevolle infrastructuur. Ronde stootpalen bijvoorbeeld zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen puntrisico’s. Denk hierbij maar aan de hoeken van je gebouwen, poortopeningen, hydranten, en uitstekende delen van machines. Omdat je de aanrijbeveiligingpaal zo dicht mogelijk tegen het risico aan plaatst, nemen ze een minimum aan plaats in. Je kan ervoor kiezen om de stootpalen te beschilderen. Alle RAL-kleuren zijn mogelijk, maar vaak wordt er gekozen voor geel met zwarte strepen of geel met rode reflecterende strepen. Zo zijn de palen extra zichtbaar en beschermen ze je machines en gebouwen nog meer.

Luxueuze stootpalen

Wanneer je veel belang hecht aan het uitzicht van je bedrijventerrein of winkel, kan je ervoor kiezen om inox stootpalen te (laten) installeren. Zij zorgen voor een moderne en luxueuze uitstraling en beschermen uiteraard even goed je machines en je bedrijf. Je kan kiezen of je deze palen met of zonder voetplaat laat installeren.