Je badkamer optimaal indelen

De meeste badkamers zijn tussen de acht en negen vierkante meter groot. Dat is een redelijke ruimte, waar je in principe alle badkamermeubels in kwijt kunt. De vraag is alleen waar je deze allemaal plaatst. Zodat je niet alleen genoeg ruimte overhoudt om te lopen, maar dat het er ook nog eens mooi uit ziet. Je kunt aan de volgende zaken denken als je je badkamer optimaal in wilt delen.

Kies je voor zowel een bad als een douche?

Sommige mensen vinden het heerlijk om na een lange werkdag in een warm bad te ontspannen, maar anderen niet. Maken jij en je huisgenoten eigenlijk nooit gebruik van een bad? Dan hoef je er ook geen te installeren. Kies als alternatief liever voor een ruime inloopdouche. Dit is overigens ook een mooie oplossing als je wel een badkuip in de badkamer wenst. Een inloopdouche maak je zo ruim als je zelf wilt, dus kan het altijd op maat gemaakt worden, zodat zowel de douche als het bad in het badkamer passen.

Wel of geen vast wastafelmeubel

En wastafelmeubel mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hierbij heb je de keuze uit een enkele wastafel of een dubbele wastafel. Omdat een wastafel vaak aan de wand geplaatst wordt, kun je ruimte besparen als je geen ronde wasbak maar een langwerperige wasbak installeert. Laat de wasbak bijvoorbeeld zweven en profiteer van de loze ruimte naast de douche om een kast in te bouwen voor het opbergen van handdoeken. Of plaatst een richel tussen de wastafel en de spiegelwand om de toiletartikelen neer te zetten.

De basis voor de badkamerindeling
In veel badkamers bevindt zich een toilet. Hier moet je natuurlijk ook rekening mee houden als je een nieuwe indeling voor je badkamer gaat maken. Of je nu je badkamer gaat verbouwen in Den Haag of elders in het land, de kans is groot dat je de afvoer van het toilet niet zo eenvoudig kunt verplaatsen. Dus dit is meestal het uitgangspunt voor de indeling. Dat geldt in veel gevallen ook voor de radiator. Desgewenst kun je de bestaande radiator vervangen door een design radiator die tevens als handdoekrek dient. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt op je badkamer.