Verschillende opties voor een uitbouw

Wat houdt de uitbouw van uw woning in?

Het uitbouwen van uw woning is het toevoegen van nieuw bouwwerk aan bestaand bouwwerk. De uitbouw van uw woning dient bijna altijd als vergroting van de woning. Maar hoe ziet de uitbouw eruit en zijn aanbouw en uitbouw precies hetzelfde? Kort gezegd: Nee! Deze twee begrippen worden door elkaar heen gebruikt, waardoor voor velen de juiste betekenis van de termen onbekend is. Het grootste verschil is dat de uitbouw bijna altijd toegankelijk is vanuit de het bestaande bouwwerk (bijvoorbeeld zonder toevoeging van een deur). Wanneer u interesse heeft in het vergroten van uw woning, dan zou het kiezen voor een uitbouw dus een goede oplossing kunnen zijn. Kiest u voor een aanbouw dan is dit een aparte ruimte die aan het bestaande bouwwerk zal worden toegevoegd. De toegankelijkheid zou in dit geval ook zijn via het bestaande bouwwerk, maar dan met scheiding van een deur.

Verschillende redenen voor het kiezen voor een uitbouw

De voornaamste reden voor het kiezen voor een uitbouw is het vergroten van de woning. Zo is er meer ruimte om van gebruik te maken en komt u op redelijk gemakkelijke wijze af van het claustrofobische gevoel in een te kleine woning. Toch zijn er ook nog andere reden die een even grote impact hebben als het vergroten van de woonruimte. Denk bijvoorbeeld aan het besparen in de kosten. Wilt u graag groter wonen, dan zou verhuizen een optie kunnen zijn. Het punt met een verhuizing is dat hier wel veel meer kosten bij komen. Niet alleen het kopen van de woning vraagt om geld, maar ook het gebruikmaken van een makelaar. Ook zullen er misschien wel renovatiewerkzaamheden moet plaatsvinden. Het kiezen voor een uitbouw zorgt ervoor dat de woning groter wordt, maar dan zonder al deze hoge kosten.

Het hebben van een grotere woonkamer of keuken is dan makkelijker te realiseren met een uitbouw. Met een uitbouw kun je ook hele andere dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een serre. Zo heb je de mogelijkheid om van al het extra zonlicht en warmte te genieten. Ook het maken van een dakterras is zo mogelijk. Dit doe je dan wel weer met een andere vloer. In de meeste gevallen zal dit een stenen vloer zijn.