Welke benodigdheden zijn noodzakelijk als je gaat verhuizen?

Bijna iedereen verhuist een paar keer in zijn leven. Een enkeling blijft heel zijn leven op dezelfde plek wonen. Verhuizen naar een andere locatie brengt veel zorgen met zich mee. Er moet aan veel dingen gedacht worden en vaak vergeet je nog wel is wat dingen. Ook is het handig om de spullen alvast in te delen aan de hand van de indeling van het nieuwe huis. Wil je bijvoorbeeld spullen die nu in de woonkamer staan, in het nieuwe huis naar de zolder hebben? Dan is het handig om hier al van te voren over na te denken. Het kost natuurlijk veel tijd als je elke doos bij de nieuwe woning open moet maken om te kijken waar het heen moet. Dit zijn toch vaak zaken waren mensen van te voren niet over nadenken. Terwijl dit veel tijd en zorgen kan schelen. Na het lezen van dit artikel weet je alles over verhuizen en waaraan je moet denken. 

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn noodzakelijk als je gaat verhuizen. Maar er is een groot verschil in kwaliteit van verhuisdozen. Als jezelf de verhuizing gaat doen dan moet je zelf de dozen aanschaffen. De stevigheid van de dozen is uiterst belangrijk. Je wilt niet dat ze tijdens de verhuizing al kapot gaan en dat dan al je spullen op straat liggen. Hiernaast regent het 9 van de 10 keer in Nederland waardoor de dozen makkelijk kunnen slijten. Daarom is het belangrijk om verhuisdozen van goede kwaliteit te kopen. Vaak verhuis je toch vaker dan 1 keer dus dan kan je de dozen vaker gebruiken. 

Ander materiaal

Er is nog meer verhuismateriaal nodig als je de verhuizing zo soepel mogelijk wilt laten verlopen. Denk onder andere aan stickers voor op de dozen. Op de stickers schrijf je de plaats waar de doos heen moet in het nieuwe huis. Probeer de dozen die bijvoorbeeld naar de zolder gaan bij elkaar te houden. Dit maakt het makkelijk voor als je de spullen gaat lossen. Als meerdere mensen helpen en iedereen moet naar de zolder dan ontstaat er een treintje. Je geeft de dozen door zodat iedereen maar een klein stukje hoeft te lopen. Hierdoor loopt ook niemand elkaar in de weg maar ontstaat er juist een goede samenwerking. 

Naast stickers heb je nog inpakpapier en een paar verhuisdekens nodig. Inpakpapier zodat je alle breekbare spullen kunt kunt inpakken. Schrijf op de dozen ’breekbaar’ waar breekbare spullen in zitten. Dan kan er rustiger met deze dozen worden omgegaan. Verhuisdekens zijn niet persé nodig maar is wel handig. Zo komen er geen krassen op het meubilair. Je zou eventueel ook handdoeken kunnen gebruiken. 

Verhuiswagen

Vroeger verhuisde veel mensen hun spullen via een aanhanger of een klein busje. Maar nu is het wel een aanrader om een verhuiswagen te huren. Zo’n wagen heeft veel ruimte, vaak kan je zelfs je bank rechtop hierin kwijt. En als je gelukt hebt is het voorzien van verhuisdekens zodat je je spullen zonder krassen kunt verhuizen. Wel is het handig om een parkeervergunning aan te vragen zodat je voor de deur kunt parkeren. Dit scheelt een hoop loopwerk!