Zo bouw je een huis volgens de regels van de kunst

Een huis bouwen of verbouwen, is vaak een hele klus. Of je het nu helemaal of deels zelf doet of alle bouwwerken uitbesteedt aan een aannemer, is het sowieso belangrijk dat je huis aan een aantal eisen voldoet. Zo wil je dat je huis stevig, veilig en duurzaam is. Dit bereik je door op een professionele manier en met kwalitatief materiaal aan de slag te gaan. Welke materialen onmisbaar zijn bij het bouwen of verbouwen van een woning, lees je hier.

Beginnen bij de basis

Elke woning kan pas stevig zijn, als de funderingen dat ook zijn. Om goede funderingen te kunnen leggen, en vervolgens een stevige grondplaat te maken, heb je beton nodig. Beton kun je niet kant-en-klaar bestellen, maar moet je ter plaatse maken. Daar heb je een betonmolen voor nodig. Betonmolens bestaan in allerlei soorten en maten. Idealiter kies je voor een betonmolen met een elektrische motor. Dat werkt snel en efficiënt. Je kunt ook kiezen voor een betonmolen op wieltjes. Dat is extra handig, omdat je dit zware ding zo veel gemakkelijker kunt verplaatsen.

Denken aan duurzaamheid

Zowel voor je portemonnee als voor Moeder Natuur is het noodzakelijk dat je duurzaam gaat bouwen. Er worden sowieso al een heel aantal normen opgelegd door onze overheid inzake isolatie en verwarming. Maar je kunt er zelf voor kiezen om ook nog een stapje verder te gaan. Heb je al eens aan een regenwaterton gedacht? Zo’n regenwaterton recupereert het regenwater en zorgt ervoor dat jij dit kunt gebruiken om je toilet mee door te spoelen, je was mee te doen of je tuin mee te besproeien. Dat is goed voor het milieu en voor je waterfactuur.

Meer info over regenwatertanks

Regenwatertanks bestaan er in verschillende volumes. Je kiest best een zo groot mogelijk formaat, want uiteindelijk haal je hier enkel voordelen uit. Je investeert namelijk één keer in een regenwatertank, en verder kost het je niets. Je hoeft niet te betalen voor de regen die uit de lucht valt, en binnenkort dus ook niet meer wanneer je je toilet doorspoelt. Een regenwaterton kun je zowel boven als onder de grond laten plaatsen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het zicht op je tuin. Wanneer je het gerecupereerde regenwater voor meer wil gebruiken dan alleen om je tuin van water te voorzien op droge dagen, heb je nog wat meer nodig dan enkel een regenwatertank. Wanneer je het regenwater ook wil gebruiken om je toilet mee door te spoelen of je was mee te doen, heb je ook een pomp nodig die het regenwater vanuit de tank naar je huis brengt. Om de kwaliteit van het regenwater goed te houden, heb je ook een filter nodig. Wanneer je over al deze toebehoren beschikt, kun je beginnen met zowel binnen – als buitenshuis je regenwater te recupereren.