Meubels

7 Tips voor het kiezen van nieuwe meubels

Meubilair is een must in elk huis, en als je het koopt wil je dat met zorg doen. Dit artikel geeft je een aantal goede tips voor het kiezen van mooie, kwalitatief hoogwaardige meubels zonder dat je er een fortuin aan kwijt bent. Lees verder en ga winkelen!

Onze 7 praktische tips

  1. Zoek naar kleuren die er over een paar jaar nog steeds goed uitzien. Felgekleurde meubels kunnen op het moment van aankoop een goed idee lijken, maar je zult er snel spijt van hebben. Zoek naar eenvoudige kleuren die zich gemakkelijk kunnen mengen in verschillende stijlen en decors.
  2. Denk na over waar je een meubelstuk gaat plaatsen voordat je het aanschaft. Als het in de buurt van een verwarming of een soort ventilatie komt te staan, dan is een houten meubelstuk niet de beste keuze. Droge warmte betekent dat het hout na verloop van tijd uitdroogt en krimpt, waardoor er scheurtjes ontstaan. Als je er toch voor kiest, compenseer de droge lucht dan met een luchtbevochtiger in drogere maanden. Voor je meubels wil je een vochtgehalte van ongeveer 40 procent.
  3. Kijk goed rond wanneer je eraan toe bent om nieuwe meubels te kopen. Vaak vind je grote prijsverschillen tussen winkels voor exact dezelfde stukken. Om er zeker van te zijn dat je de beste kwaliteit voor je geld krijgt, ga je naar een paar verschillende winkels om de allerbeste prijs te vinden voor dat speciale stuk.
  4. Als je slaapkamermeubels voor je kinderen koopt, kijk dan naar smeedijzeren stapelbedden. Dit type bed is bestand tegen de eisen die kinderen eraan stellen. Bovendien, als je kind de slaapkamer meubels beklad, kun je het eenvoudigweg oververven voor een paar euro zodat het er weer gloednieuw uitzien.
  5. Je moet altijd de poten van een meubelstuk inspecteren voordat je het koopt. Ze moeten zwaar zijn en aan het frame vastzitten. Houten poten zijn het meest duurzaam, terwijl plastic, metalen en rubberen poten krassen op de vloer kunnen maken. Als de poten gewoon aan het lichaam zijn vastgespijkerd, is de constructie niet superieur en kan het de tand des tijds minder makkelijk doorstaan.
  6. Zorg ervoor dat je controleert of het meubilair van deur tot deur of aan de stoeprand wordt verzonden. Dit is vooral belangrijk als je op een hogere verdieping woont. Het kan zijn dat je iets meer moet betalen als je het meubelstuk direct aan de deur wilt laten bezorgen, maar dat is het meer dan waard als je je realiseert dat je het niet helemaal zelf naar boven hoeft te dragen.
  7. Koop kwaliteitsmeubels, bijvoorbeeld van Meubella. Hoewel je misschien meer geld uitgeeft aan kwaliteitsmeubelen, zijn ze over het algemeen beter gemaakt en gaan ze langer mee. Ook zul je uiteindelijk minder geld kwijt zijn ten opzichte van meubels van mindere kwaliteit, omdat ze minder snel vervangen hoeven te worden.

Met deze tips kan je nu goed jouw nieuwe meubels kiezen

Je bent nu goed voorbereid op het uitzoeken van een aantal fantastische meubelstukken met korting. Vergeet niet dat het vinden van deze stukken tijd kost, maar bedenkt dat je investeert in het comfort van je gezin, en dat is heel belangrijk. Geniet van je winkelervaring met behulp van de tips die je hebt geleerd!