gietvloer Assen

Welke soorten gietvloeren zijn er?

Wil jij ook graag zo een prachtige gietvloer? Maar heb je geen idee wat voor soorten er zijn en hoeveel het kost? Geen zorgen. We leggen het je allemaal uit in deze blog! Zo kun je met een gerust hart jouw gietvloer in Assen of een andere stad laten leggen!  

Soorten gietvloeren 

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een gietvloer precies is. Een gietvloer is simpel gezegd een afwerkende laag die je ‘giet’ over de ondervloer. Vandaar ook de naam gietvloer. Er zijn verschillende soorten gietvloeren: 

  • Gietvloeren van beton, ook wel gietbeton 
  • Gietvloeren van kunststof polyurethaan (PU) 
  • Gietvloeren van kunststof epoxy
  • Gietvloeren van zowel beton als kunststof elementen 

Gietvloeren van beton zijn het lastigst te leggen, doordat er veel bewerkingen vereist zijn. Wel zijn deze gietvloeren erg sterk en geven ze een natuurlijke look met levendige en warme kleurnuances. Deze vloer is ook wat dikker dan de andere gietvloeren. 

Gietvloeren van PU zijn de meest bekende soort gietvloeren. Deze worden veelal voor woningen gebruikt en kantoren. Eén van de fijne eigenschappen van een PU vloer is de vloer weinig of zelfs niet verkleurd. Hierdoor blijft de vloer langere tijd mooi. 

Gietvloeren van epoxy zijn zeer sterk. Deze vloeren worden voornamelijk gebruikt voor zware industrie, door de sterke eigenschappen. Zo kunnen er zelfs met gemak heftrucks van duizenden kilo’s op de vloer staan. Een groot nadeel van deze vloer is echter dat er snel krassen op komen en de vloer verkleurd snel. Ook is het zelfs mogelijk dat de vloer scheurt als er in de ondervloer bijvoorbeeld vloerverwarming aanwezig is. 

Wat kost het leggen van een gietvloer? 

Ook de kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van welke soort je kiest. Daarnaast zijn er verschillende merken binnen de producten die gebruikt worden voor het aanleggen van een gietvloer. Als je het zelf aanlegt, kun je hier op inspelen door goedkopere materialen te kiezen. Wel is het belangrijk om dan te overwegen of het wel waard is om een lagere kwaliteit te kiezen. 

Als je de vloer laat leggen door een bedrijf is het belangrijk om van te voren goed te kijken naar hun diensten en prijzen. Prijzen worden gebaseerd op m2, dus hoe groter de ruimte is hoe duurder het zal zijn. De kosten van het leggen van een gietvloer op een ruimte van 50m2 kan al gauw oplopen tot 2000 euro afhankelijk van het materiaal dat je kiest en het bedrijf die het uitvoert. Zorg er dus voor dat je van te voren goed kijkt naar verschillende bedrijven en wat hun prijzen zijn. Maak daarnaast een keuze in welk materiaal je graag zou willen zien.