Bakstenen repareren

Helaas komt het weleens voor dat je baksteen kapot is of een andere kleur heeft ten opzichte van de andere bakstenen. Dat de bakstenen kapot of vies zijn komt door vorst, regen en wind. Door de vorst kan een baksteen gaan splinteren, door regen groeien groene algen om de baksteen die een groene waas veroorzaken en door een snijdende wind kunnen de bakstenen vervormen. Gelukkig kun je bakstenen weer in ere herstellen. In deze blog leggen we je graag uit hoe je zelf een baksteen kunt repareren.

Bakstenen zelf repareren

Met steenrepartiemortel kun je kapotte, vervormde of verkleurde bakstenen repareren. Met een set van acht basiskleuren die je eventueel kunt mengen heb je altijd een kleur die bij je baksteen past. Daarnaast heeft de steenrepartiemortel een natuurlijke werking. Dit wil zeggen dat het dezelfde werking heeft als bakstenen. Zo wordt er voorkomen dat je een paar spiksplinternieuwe bakstenen tussen de bestaande bakstenen hebt. Deze steenrepartiemortel kleur en vervormd mee zoals de anderen bakstenen waardoor de herstelwerkzaamheden nauwelijks te zien zijn. Hoe breng je de steenreparatiemortel toe? Meng de steenpasta met 25% schoonwater meng dit goed. Nu ben je klaar om de steenreparatie toe te passen. Steenreparatiemortel aanbrengen is kinderwerk.

Tips

Met het aanbrengen van de steenrepartiemortel willen we je enkele tips meegeven zodat je het maximale resultaat behaald:

  • Zorg voor dat je de steenreparatiemortel toepast dat het oppervlak schoon is;
  • Bij hoge temperaturen regelmatig sproeien met water zodat de steenreparatiemortel niet te snel uitdroogt;
  • Absorberende oppervlaktes moeten van te voren bevochtigd worden;
  • Bewaar het materiaal in droge en vorstvrije omgevingen.

Over het algemeen gaat het erom dat je de juiste kleur mengt om zo kleurverschil te voorkomen. Houd het percentage 25% water goed aan zodat je steenreparatiemortel niet te waterig maar ook niet te stoffig. Het moet namelijk met de juiste verhouding goed blijven kleven. Houdt met warm weer er rekening mee dat de perfecte verhouding steenreparatiemortel eenmaal op de muur te snel kan uitdrogen. Tot slot kunnen we je alleen nog maar succes wensen. Zorg dat je bij vragen altijd contact opneemt met een online bouwwebshop om onduidelijkheden te voorkomen.