Hoe dik moet mijn laminaat zijn?

Je hebt een mooie vloer gevonden, maar dan zie je opeens dat er een bepaalde dikte achter de naam van het laminaat staat. Wat nu? Is dit de juiste dikte? Of heeft jouw huis iets anders nodig? Wij leggen het je uit!

Verschil per vertrek

De dikte van het laminaat hangt af van de kamer waar je het voor gebruiken wilt. Niet alle kamers hebben dezelfde dikte nodig. Dit hangt af van hoeveel er in de kamer geleefd wordt. Hoe meer er gebeurt, hoe dikker het laminaat zullen we maar zeggen. Kamers die minder in gebruik zijn hebben dus ook minder dik laminaat nodig.

Het is jammer om te dik laminaat in een kamer te leggen die het nodig heeft. Het prijsverschil is namelijk terug te zien in de diktes.

Woonkamer

De woonkamer is de kamer die doorgaans het meest gebruikt wordt. Omdat deze kamer gemiddeld het meeste gebruikt wordt, raden wij aan om voor een laminaat dikte van in ieder geval 8 millimeter te kiezen. De vloer is onderhevig aan veel wrijving doordat er veel overheen gelopen wordt. En ook staan er zware meubels op het laminaat. Met in ieder geval 8 mm dikte is het ook bestand tegen verschillende soorten schoenen en zie je krassen er niet snel op.

Komen er veel mensen over de vloer? Dan kun je nog beter voor iets dikker materiaal gaan. Namelijk 9mm.

Keuken en gang

Voor het laminaat in de keuken en in de gang gelden min of meer dezelfde regels als voor de woonkamer. Ook deze woongedeeltes worden intensief gebruikt. De meest gebruikte laminaat dikte in de keuken en in de gang is dan ook 8 millimeter. Deze dikte is niet alleen het meest gebruikt, maar wordt ook aangeraden door onze laminaat specialisten.

Laminaat slaapkamer

In de slaapkamer wordt een stuk minder heen en weer gelopen als in de woonkamer, gang of keuken. Door het minder intensieve gebruik is het mogelijk om voor een laminaat dikte van 7 millimeter te kiezen. Toch adviseren we om ook in de slaapkamer een laminaat dikte van 8 millimeter te nemen. Dit is met het oog op meubels en eventuele beschadigingen.

Laminaat in andere vertrekken

Voor de overige kamers in uw huis is een laminaat dikte van 8 millimeter vaak de beste keuze. Omdat de dikte van 8 millimeter het meeste voorkomt. Op zoek naar een laminaatvloer? Kijk dan op de website Kwaliteitparket.