Betonlateien kopen

Betonlateien.nl is de grootste leverancier in betonlateien. Ze hebben een ruim aanbod in verschillende maten zodat jij zeker weet dat de betonlatei goed past. Verder zijn de betonlateien te verkrijgen met of zonder waterhollen. Via de website kun je vrijblijvend een offerte aanvragen waar je vaak de volgende werkdag al antwoord op hebt. Zo weet je snel wat de kosten zijn.  Mocht je nog niet zeker weten welke maat je nodig hebt, dan kunnen de ervaren medewerkers met je mee denken.  

Wat zijn betonlateien?

Betonlateien zijn oersterke betonnen balken die worden gebruikt om de druk en spanning op gemetselde muren op te vangen en te verdelen. Hiermee voorkom je scheuren in de gemetselde muren en het stucwerk. Ze worden ook wel eens draagbalken of draagstenen genoemd. Bij Betonlateien.nl kun je ze vinden in verschillende lengte- en breedtematen, waardoor je zeker weet dat de betonlatei goed past. Ze zijn gemaakt van sterk gewapend beton en worden bijvoorbeeld boven een deur of een raamkozijn geplaatst om zo scheurvorming in de muren of het stucwerk te voorkomen. Beton is een sterk en duurzaam materiaal, en daarom ideaal als latei. Ook kan beton tegen alle weersinvloeden, waardoor je een betonlatei ook voor de buitenkant kunt gebruiken. 

Het plaatsen van betonlateien

Betonlateien plaatsen kan snel verkeerd gaan. Als het op een onjuist manier geplaatst wordt dan kunnen er juist scheuren in het metselwerk ontstaan. Dit kan op den duur grote gevolgen hebben. De uitzettingscoëfficiënt is vaak een van de veel voorkomende fouten. Hout heeft bijvoorbeeld een andere uitzettingscoëfficiënt dan beton, waar dus rekening mee gehouden moet worden. Ook moet bij het opleggen van een betonlatei ervoor gezorgd worden dat er geen metselspecie op de stenen wordt aangebracht. Ook is het belangrijk om de bovenzijde van de latei een optimale hechting hebben met behulp van specie, maar de de andere zijdes mogen juist niet hechten aan het metselwerk. De oplegging is ook erg belangrijk bij het plaatsen van een betonlatei. Het advies is om voor voldoende oplegging te zorgen. Als je meer advies wilt over de juiste oplegging van betonlateien, dan kun je op de website kijken of natuurlijk contact opnemen. De betonexperts van Betonlateien.nl staan voor je klaar.