veenstra-betimmeringen.nl

Betonnen raamdorpels laten maken

Betonnen raamdorpels zijn een ideale oplossing om een raamkozijn en het metselwerk mooi op elkaar aan te laten sluiten. Behalve dat het geheel er afgewerkt en strak uitziet hebben betonnen raamdorpels nog meer voordelen. Ze voorkomen namelijk dat er vocht in het metselwerk trekt. Wanneer stenen en voegen langdurig aan vocht worden blootgesteld ontstaan er lelijke plekken. U heeft ze vast wel eens gezien: een witte waas op het metselwerk dat niet te verwijderen valt. Op den duur kan het zelfs de voegen en de stenen aan gaan tasten waardoor er scheuren en barsten ontstaan. Het geheel is dan niet stabiel meer wat gevaarlijk kan zijn. Betonnen raamdorpels helpen deze ellende te voorkomen. Zo loopt neerslag niet meer via een raam rechtstreeks op de gevel maar wordt het direct via de grond afgevoerd.

Werking van een betonnen raamdorpel

Een raamdorpel beton is dusdanig ontworpen dat het lichtelijk schuin afloopt. Het wordt onder een onderdorpel van een raam geplaatst. Het steekt een beetje over waardoor neerslag geen kans meer krijgt om rechtstreeks op de kozijnen van een raam terecht te komen. Betonnen raamdorpels zijn verder voorzien van een zogenaamd waterhol. Dit is een soort gleufje waardoor vocht op een goede wijze wordt afgevoerd. Hierdoor druppelt water niet meer rechtstreeks op de gevel en biedt het veel bescherming. De raamdorpels zijn in diverse maatvoeringen verkrijgbaar. Verder kunnen ze geleverd worden met diverse opties zoals in een verstek van 45 graden, vals verstek en met sparingen. Zo vindt altijd passende betonnen raamdorpels.

Raamdorpels overal tegen bestand

Omdat de raamdorpels uit beton zijn vervaardigd zijn ze heel erg duurzaam. Dit betekent dat ze een zeer lange levensduur hebben waardoor het milieu extra ontlast wordt. De betonproducten zijn uiteraard zeer goed bestand tegen vocht. Daarnaast kunnen ze alle weersomstandigheden aan. Of het nu extreem koud is of tropische warmte: betonnen raamdorpels geven letterlijk geen krimp. Ze gaan niet scheuren, barsten of krimpen en zijn onderhoudsarm. Door ze te plaatsen slaat u dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Ze geven een pand een veel mooier aanzien en ze bieden bescherming aan de raamkozijnen plus het gevelwerk.