veenstra-betimmeringen.nl

Verschillende soorten bovenloopkranen

Andere woorden voor bovenloopkranen zijn brugkranen of rolbruggen. Deze kraan is veel terug te vinden bovenin loodsen en werkplaatsen. Het rijdt over draagbalken die net onder het plafond zijn aangebracht. Tevens zijn er over de lengte twee rails aangebracht waarover het kraangedeelte zich verplaatst. Bovenloopkranen worden gebruikt om zware lasten te verplaatsen. Hierbij kunt u denken aan een motorblok van een voertuig en ander zwaar materieel. Ze zijn veelal te vinden in autogarages en bouw gerelateerde werkplaatsen. Afhankelijk van het type en de belastinghoeveelheid kunnen bovenloopkranen lasten verplaatsen van 5 tot enkele tientallen tonnen. Wanneer u zo’n kraan koopt is het dus belangrijk om te weten wat het meest voorkomende gewicht is wat u ermee gaat verplaatsen. 

Veiligheid bij het werken met bovenloopkranen

Bij de goedkoopste en breedst gesorteerde site op het gebied van hijsartikelen, Hijswinkel.nl, vindt u diverse bovenloopkranen. Net als dat het geldt voor alle andere producten hanteren ze scherpe prijzen. Ze staan bekend om hun snelle levertijden waarbij ze op diverse locaties in geheel Nederland de bestelde producten afleveren. Tegenwoordig worden bovenloopkranen veelal elektrisch bediend wat het gemak en de veiligheid ten goede komt. Omdat bij het gebruik hiervan zware lasten worden verplaatst moeten deze regelmatig gekeurd worden. Ook daarbij biedt de Hijswinkel uitkomst. Het is raadzaam dat personen die met een bovenloopkraan werken een gerichte opleiding hiervoor volgen. Voorbeelden hiervan zijn: veilig verplaatsen van lasten, veilig hijsen of veilig hijsen en heffen. En het dragen van veiligheidskleding en veiligheidsschoenen is bij het gebruik van een bovenloopkraan uiteraard verplicht.

Diverse types

Ze zijn bij de Hijswinkel verkrijgbaar als v-liggers, profielliggers en kokerliggers. Een profielligger is de meest goedkope variant en geschikt voor het gemiddelde hijswerk. Een kokerligger bovenloopkraan heeft meer mogelijkheden dan een profielligger en is verkrijgbaar als enkelligger of dubbelligger. Dat laatste geldt ook voor een v-ligger, de meest belastbare kraan uit het assortiment. Alhoewel dit tevens een duurdere bovenloopkraan is betaalt u er bij de Hijswinkel toch een hele goede prijs voor. Weet u niet zeker welke types bovenloopkranen het beste bij u passen? De hijsexperts van de Hijswinkel helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.