Rijplaten huren? Gebruik deze tips! 

Iedereen heeft wel eens rijplaten gezien, bijvoorbeeld op een festival of bouwplaats. Ze zorgen ervoor dat de ondergrond steviger wordt, wat met name handig is als er veel regen valt. Voetgangers zullen dan niet door de modder hoeven te lopen door de rijplaten, maar ook het verkeer profiteert ervan. Mensen die hun auto moeten parkeren op een grasveld zullen immers wel weer weg willen rijden nadat het evenement vastgelopen is, vast komen zitten in de modder is hun ergste nachtmerrie. Rijplaten huren kan dus zeker handig zijn, hierbij kun je de onderstaande tips gebruiken. 

Bepaal of je rijplaten nodig hebt

Organiseer je een evenement of werk je aan een bouwproject? Rijplaten kunnen dan zeker van pas komen aangezien dus voor een stevige ondergrond zorgen. Als je weet dat er regen aan zit te komen dan is rijplaten huren zonder twijfel een goed idee. Mensen hoeven dan namelijk niet door de modder hoeven te lopen of rijden. Rijplaten hebben desondanks nog meer voordelen, zo zullen ze het grasveld ook niet beschadigen aangezien de platen de grond beschermen. Het is daarom altijd aan te raden om rijplaten te huren als je veel bezoekers verwacht op een evenement of bouwplaats.

Bepaal welke rijplaten je nodig hebt

Je kunt verschillende rijplaten huren, maar over het algemeen kiest men voor de stalen exemplaren. Hiermee kun je een stevige ondergrond creëren, wat dan ook de reden is dat je ze veel bij evenementen en wegwerkzaamheden ziet. Desondanks kun je tevens voor kunststof rijplaten kiezen. Ze zijn een stuk lichter en daardoor eenvoudiger te verplaatsen. Alhoewel rijplaten van kunststof lichter zijn, zullen ze alsnog als bescherming dienen. Wel worden ze vaak bij kleinere evenementen gebruikt. Draglineschotten huren behoort overigens ook nog tot de mogelijkheden, al zijn ze wat minder populair dan rijplaten. Over het algemeen worden ze alleen bij grote projecten gebruikt. Hierbij worden ze vaak ingezet als een tijdelijke brug. 

Bepaal of je rijplaten huurt of koopt

In dit artikel hebben we het alleen maar over het huren van rijplaten gehad, maar uiteraard is het ook mogelijk om ze te kopen. Welke optie beter is kunnen we niet voor je bepalen, deze beslissing zul je toch echt zelf moeten maken. Als je vaak rijplaten nodig hebt dan zou het slim kunnen zijn om ze daadwerkelijk aan te schaffen, maar over het algemeen kiezen de meeste mensen er wel voor om ze te huren. Bepaal zelf welke optie het meest geschikt is voor jou!