De aanpak van het slopen van een huis

Het slopen van woningen komt voort uit verschillende doeleinden, zo worden soms volledige woningen gesloopt en soms maar gedeeltes hiervan. Dit kan komen doordat er bijvoorbeeld een aanbouw gewenst is, of dat er een bouwval gekocht is om deze volledig opnieuw op te bouwen. Wat de reden voor het sloopwerk ook is, het beste is om dit uit te laten voeren door een professional. Mede doordat sloopwerk erg intensief en fysiek zwaar werk is, maar ook omdat er kennis van zaken nodig is. Zeker in het geval dat er maar een gedeelte van de woning gesloopt dient te worden, er moet namelijk geen schade aangebracht worden aan de rest van de woning. In deze blog gaan we meer vertellen over de verschillende vormen van sloopwerken.

Vormen van sloopwerkzaamheden

Er bestaan meerdere vormen van sloopwerkzaamheden, afhankelijk van het project wordt er bepaald welke soort sloopwerkzaamheden er nodig zijn. De verschillen zitten hem voornamelijk ook in de materialen en de machines die nodig zijn om de sloop goed uit te voeren. Naast deze vier verschillende vormen is er uiteraard ook maatwerk mogelijk voor iedere gewenste klus. Van Caam Sloopwerken is gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende sloopwerkzaamheden op verschillende niveaus.

Licht sloopwerk

Met licht sloopwerk worden werkzaamheden bedoeld die woningen kaal maken, ofwel strippen. Alle kamers in de woning zullen kaal gemaakt worden zodat de bestaande indeling helemaal opnieuw aangekleed kan worden. De indeling van de woning blijft in dit geval wel gelijk, het is dus niet mogelijk om ineens een geheel nieuwe indeling te maken. 

Gemiddeld sloopwerk

De volgende vorm van sloopwerkzaamheden is gemiddeld sloopwerk, bij deze vorm wordt wat meer van de woning gesloopt dan bij licht sloopwerk. Deze vorm van sloopwerk wordt ook wel sloopwerk tot aan de muren genoemd. Daarmee wordt bedoeld dat de gehele binnen constructie én indeling gesloopt wordt. Alleen de dragende constructie, ofwel de buitenmuren, blijven in dit geval staan. Na deze vorm van sloopwerkzaamheden is het mogelijk om de woning van binnen volledig nieuw op te bouwen met nieuwe kamers met de gewenste afmetingen. 

Zwaar sloopwerk

Wanneer alleen de fundering van de bestaande woning overeind hoeft te blijven is er sprake van zwaar sloopwerk. Dit kan niet uitgevoerd worden door machinale hulp omdat er sprake is van intensieve sloopwerkzaamheden. Deze vorm van sloopwerk komt vaak voor wanneer er een bouwval gekocht is waarvan de fundering nog in goede staat is, zodat deze kan dienen als fundering van het nieuwe huis. 

Compleet sloopwerk

Wanneer zelfs de fundering van de bestaande woning niet meer bruikbaar is om te dienen als basis voor een nieuwe woning óf wanneer de fundering niet past bij de nieuwe woning kan ervoor gekozen om ook de fundering compleet mee te laten slopen. Dit is de meest intensieve én zware vorm van sloopwerk. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden is er niets meer over van de bestaande woning en kan er vanaf 0 weer opgebouwd worden.