De interieurtrends van 2021

2021 staat om de hoek en wat een jaar was 2020. Corona, Black lives matter, de amerikaanse verkiezingen en nog veel meer. Ook voor je interieur is het een apart jaar geweest met nieuwe trends en andere kleuren. Graag willen we je alvast klaarstomen voor het volgende jaar met deze tips! 

Hoe duurzamer, hoe beter!

Tegenwoordig moeten we erg veel denken aan het milieu en dat is ook zeker te zien in ons interieur. Steeds meer mensen kiezen voor meubels die gemaakt zijn uit gerecycled materiaal of voor een tijdloze meubel. Dit helpt het milieu omdat je het dan niet de natuur in gooit of verbrand en zo dus langer mee gaat. Minder afvalstoffen en luchtvervuiling dus!  Veel bedrijven doen hier al heel veel aan. Je kan bijvoorbeeld een slaapkamerkast op maat laten maken door Anselm Oome die volledig van duurzaam materiaal is gemaakt en daarmee dus het milieu helpt. 

Knuffelbare stoffen

Een trend die we zien is ook dat er enorm veel zachte, fluffy, knuffelbare stoffen verschijnen overal in ons interieur. Voornamelijk met dingen zoals een kussensloop of een kleed zien we dit heel veel verschijnen. Dit komt natuurlijk omdat 2020 zo’n rot jaar was, iedereen graag met iets wilt knuffelen en niet iedereen heeft een vriend/vriendin thuis met wie ze dat kunnen doen. Dan maar een lekker zacht kussensloop of dekentje. 

Japanse stijlen

We zien erg veel japanse stijlen en decoraties terugkomen in de interieurs van 2020. Waarom dit het geval is? Geen idee. Maar het kan zorgen voor erg mooie interieurs die echt uitblinken van de rest. Daarbij zien we ook veel japanse tuinen terugkomen in het design van ons huis in 2021. Japanse tuinen geven een erg rustig en fijn gevoel als je er doorheen loopt wat kan zorgen voor een rustige omgeving en dus voor een fijner gevoel als je thuis bent. Dit helpt ook bij het thuiswerken omdat een rustige omgeving je helpt bij het beter concentreren en focussen op je werk. Japanse stijl is dus niet alleen enorm mooi, maar ook goed voor je! Hou het dus zeker in je achterhoofd bij het inrichten van je huis.