Hoe houd ik overzicht?

Kledingstukken van allerlei soorten en maten berg je op in dezelfde kledingkast. Dan wil je graag een nette en overzichtelijke indeling. De juiste kast geeft ook sfeer aan je interieur. Kies dus het materiaal, de vorm en kleur die past bij jouw stijl. Wij tonen je de mogelijkheden van verschillende kledingkasten.

Nooit meer een uitpuilende kast

Jurken of broeken die te lang zijn en op de grond hangen vangen stof. Of stapels truien die net te hoog zijn opgestapeld en daarom herhaaldelijk omvallen. Dit kan knap vervelend worden. Ervan uitgaande dat je geen meester-vouwer bent, is de meest praktische oplossing: een kledingkast die zowel bij jouw wensen als interieur past. 

Bij je zoektocht is het verstandig om de volgende punten in je achterhoofd te houden:

  • Welke kleding komt in de kast? Wanneer je afzonderlijke vakjes wilt voor ondergoed, sokken, stropdassen en schoenen, is het verstandig hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van de kast. Het gebruik van losse manden is altijd een optie.
  • Voor welke afmetingen kies je? Meet dit heel zorgvuldig uit en let naast de breedte en diepte ook op de hoogte.
  • Ga je voor openslaande deuren of schuifdeuren? Voor een groot gezin zijn schuifdeuren niet zo handig, omdat er altijd één dicht zit. Denk hierover na voordat je de koop sluit en kies wat voor jou praktisch is.
  • Controleer welke sfeer er hangt in de ruimte waar de kast komt te staan. Het is fijn als de uitstraling van de kast past bij je wensen. Landelijk, chique of stoer, er is voor ieder wat wils. 

En wanneer je die ideale kast hebt gevonden, geven we hieronder tips om hem netjes en overzichtelijk te maken én te houden:

  1. Verdeel je kleding in categorieën. En pak dat ook alle kledingstukken van die soort, ook als ze achter in de kast liggen, in de was of misschien zelfs in een doos op zolder.
  2. Sta bij ieder kledingstuk stil en leg het op de houden, twijfel of wegdoen stapel. Houden is voor alles waar je blij van wordt. Twijfel is bestemd voor soortgelijke items of artikelen die je al langere tijd niet meer hebt gedragen.
  3. Kijk met een kritisch oog naar je twijfel stapel en vergelijk deze met je houden stapel. Zitten er soortgelijke items bij? Weg ermee!
  4. Ontdek de mogelijkheden voor jouw afgedankte kleding, zoals verkopen via internet of doneren aan een goed doel.
  5. Verzorg de kleding die overblijft goed en geef het een vaste plek