De voer als nieuw met een vloercoating

Een vloercoating is een slijtvaste vloerafwerking die kan worden toegepast op veel verschillende vloeren. Is je bestaande vloer toe aan een opknapbeurt, dan kan een vloercoating zeker een uitkomst bieden. De coating wordt aangebracht over de bestaande vloer, bijvoorbeeld een betonvloer. Deze vloer is dan niet meer zichtbaar en je krijgt dus een geheel nieuwe frisse uitstraling. In een handomdraai tover je dus eigenlijk een compleet nieuwe vloer tevoorschijn. Niet alleen zorg je daarmee voor een nieuwe frisse uitstraling, ook heb je dankzij de vloercoating een vloer die tegen een stootje kan. Het heeft een hoge hardheid en beschermt de originele vloer tegen beschadigingen en slijtage. Dankzij het gladde naadloze oppervlak is deze vloer ook erg hygiënisch en eenvoudig schoon te houden. Een vloercoating is dan ook geschikt voor veel verschillende vloeren.

De garagevloer aanpakken

Een vloer die vaak met een vloercoating wordt aangepakt, is de garagevloer. Dit is vaak een betonnen vloer die kaal wordt opgeleverd. Door de garagevloer aan te pakken, krijg je een minder stoffige garage en kun je er makkelijk met een dweil doorheen wanneer er met modderige laarzen doorheen gewandeld wordt. Om de vloer te coaten, dient de garagevloer eerst mooi egaal gemaakt te worden. Dat kan met een betonversteviger.Ook scheuren en andere beschadigingen worden zo aangepakt. Hierna kan de vloercoating over de betonvloer worden aangebracht en creëer je een mooie naadloze vloer. 

Parkeergarages en werkplaatsen

Ook parkeergarages en werkplaatsen worden vaak voorzien van een vloercoating. Hier is de behoefte naar een strakke, hygiënische vloer groot. Ook dient de vloer van deze garages tegen een stootje te kunnen. Gelukkig is de vloercoating slijtvast en goed bestand tegen hitte, vetten, zuren en chemicaliën. 

Showrooms, bibliotheken en scholen

Een vloercoating kan ook uitstekend worden toegepast in showrooms, bibliotheken en scholen. Bij een showroom dient alle aandacht uit te gaan naar datgene dat in de showroom staat. Door een strakke vloer te creëren wordt de aandacht niet afgeleid, maar gaat alle aandacht naar het showproduct. Bibliotheken stralen ook graag een rustige sfeer uit. Met een drukke vloer gaat dat uiteraard mis. Een strakke, egale en naadloze vloer in een neutrale kleur, brengt daarentegen juist rust en kalmte. Hetzelfde geldt voor scholen. En een ander pluspunt waar scholen tegenaan lopen, is de schoonmaak. Dankzij de naadloze afwerking is het schoonmaken van een gecoate vloer een koud kunstje.

Een moderne vloer in de woonkamer

Naast al die professionele toepassingen vergeten we bijna de belangrijkste vloeren, namelijk die van onze eigen woning. Ook in je eigen huis kun je de coating op veel verschillende plaatsen toepassen. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Je creëert een strak en modern karakter. De vloercoating is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en met decoratieve instrooi vlokken, maak je het helemaal naar je eigen zin. Ook als keukenvloer is dit erg geschikt. Dankzij de naadloze afwerking, kun je hem namelijk uitstekend schoonhouden.