Douglas hout: Een uniek tuinhout alternatief

Tuinhout is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral onbehandeld tuinhout. En dat is niet zonder reden. Onbehandeld hout biedt niet alleen milieuvoordelen, maar heeft ook een prachtige, warme, natuurlijke uitstraling die een sfeervolle touch aan uw buitenruimte geeft. Bij HOUTvakman.nl hebben we een uitgebreide collectie onbehandeld tuinhout, waaronder ook een prachtige collectie douglas… 

Natuurlijk en duurzaam

Douglas is een onbetwistbaar favoriet tuinhout in zowel Nederland als België. Het hout heeft niet alleen de mogelijkheid om onbehandeld buiten te worden gebruikt, maar straalt ook schoonheid en sfeer uit. De warme geelrode tinten van douglashout is zeer gewild, en het is ideaal voor constructies zoals overkappingen, kapschuren, schuttingen en poorten. Bovendien is douglas van HOUTvakman.nl vriendelijk voor uw portemonnee en valt het in duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat het een levensduur van 10-15 jaar heeft bij onbehandeld buiten verwerking. 

Fijnbezaagd versus geschaafd douglas

Bij HOUTvakman.nl bieden we zowel fijnbezaagd (ruw) douglas als geschaafd douglas aan. Fijnbezaagd douglas hout wordt rechtstreeks uit de zagerij geleverd, zonder verdere bewerking, wat resulteert in een ruw oppervlak met houtvezels en oneffenheden. Het is belangrijk om rekening te houden met maatafwijkingen en onregelmatigheden bij ruw douglashout. Geschaafd douglas is een stuk rechter & egaler, al moet u hierbij nog steeds rekening houden met maatafwijkingen door werking. Als u dit wilt minimaliseren, is kunstmatig gedroogd (kd) douglas hout een betere keuze dan vers (ad) douglas hout. 

Zwart?

Zwart douglas is ook erg populair tegenwoordig. Hierbij is het tuinhout al zwart gekleurd. U kunt kiezen tussen hoogwaardig zwart gebeitst douglashout (afwerklaag) of zwart geïmpregneerd douglashout. Dit betreft een niet dekkende zwarte kleur het beste te omschrijven als een soort van “grondlaag”, dat u zelf nog af kunt werken met een goede tuinbeits. We bieden zwarte planken, balken en rabatdelen van douglas tegen voordelige prijzen.

Kwalitatief tuinhout bij HOUTvakman.nl

Het aanschaffen van tuinhout bij HOUTvakman is eenvoudig, snel en voordelig.
Met ons uitgebreide assortiment en een verscheidenheid aan houtsoorten, waaronder douglas, eiken, lariks, hardhout, thermowood en geïmpregneerd hout, bieden wij zeker het tuinhout dat aan uw wensen voldoet. Bovendien bieden we maatwerkopties en garanderen we een snelle levering. Wat uw buitenproject ook mag zijn, bij HOUTvakman.nl kunt u altijd rekenen op hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en een stijlvolle uitstraling met ons tuinhout.