Graafmachine huren? Dit is waarom!

Heb je regelmatig een grondverzetmachine nodig voor het werk dat je doet? Dan vraag je jezelf misschien ook af of het beter is om een graafmachine of er een te kopen. Het is toch weer telkens een heel gedoe om er een te huren voor een klus.Tegelijkertijd is kopen weer ontzettend duur. Waar doe je goed aan? Wat is de beste optie? 

Het is begrijpelijk als je met vragen zit. Daarom leggen we in dit artikel uit waarom graafmachines huren in de meeste gevallen de beste optie is. In dit artikel zetten we de grootste voordelen hiervan op een rijtje. 

Het kostenaspect 

Hoe vaak heb je nou echt een graafmachine nodig? Misschien gebruik je deze inderdaad met enige regelmaat voor je werk, maar dat zal waarschijnlijk niet voor elke klus en zeker niet de hele tijd zijn. Houd daarom goed rekening met het totale kostenplaatje. Een graafmachine is niet goedkoop. Voor een goed exemplaar betaal je al snel tienduizenden euro’s. Dat vraagt dus om een zeer grote investering. Om over de opslag en het onderhoud nog maar te zwijgen. Wanneer je hem huurt, betaal je enkel voor de periode dat je hem daadwerkelijk gebruikt. In de meeste gevallen ben je zo veel goedkoper uit. Bovendien heb je verder ook niets om je zorgen over te maken. Na gebruik lever je de machine weer in en je kunt weer verder. 

Je hoeft deze niet zelf op te slaan 

Werk je als zelfstandige in de bouw? Dan is het handig als je soms toegang hebt tot grotere machines. Een graafmachine behoort daar zeker toe. Helaas ben je dan meestal niet in staat om deze zelf op te slaan. Probeer maar eens enkele grote werkmachines in eigen tuin op te slaan. Dat is vrijwel onmogelijk. Als je hier ook nog eens een aparte ruimte voor moet huren, dan wordt het wel een héle dure hobby. Dan is het prettiger als je dergelijke machines gewoon kunt huren. Dan hoef je deze ook niet zelf op te slaan en is het onderhoud gewoon voor de eigenaar.

Snel tot je beschikking 

Heb je plotseling een klus binnen waar je een graafmachine voor kan gebruiken? Maar moet je al heel snel beginnen? Dan is een graafmachine op het laatste moment kopen eigenlijk geen optie. Hier zit meestal een flinke levertijd op. Je kunt de machine niet al de volgende dag in huis hebben. Als je hem huurt, is dit een ander verhaal. Bij de meeste huurbedrijven kan dit redelijk last minute en is het zelfs al mogelijk om hem de volgende dag tot je beschikking te hebben. Die flexibiliteit is uiteraard goud waard. 

Advies op maat 

Vergis je niet: er zijn heel veel verschillende soorten graafmachines. Welke je nodig hebt, is geheel afhankelijk van de klus die je gaat uitvoeren. Als je niet vaak met dergelijke machines werkt, kan het best lastig zijn om de juiste beslissing te nemen. Als je gaat huren, kun je rekenen op de expertise van de verhuurders. Zij hebben ruime ervaring met het gebruik van deze machines en kunnen jou precies vertellen wat je nodig hebt.