Composiet: Functioneel, stijlvol & modern! 

In de wereld van interieurdesign is composiet een materiaal dat zowel door zijn veelzijdigheid als duurzaamheid de aandacht trekt. Maar wat maakt composiet zo uniek, en waarom zou je voor vensterbanken composiet bij NATUURSTEENvakman.nl kiezen?

First things first, wat is composiet?

Composiet is een kunstmatig gefabriceerd materiaal dat het beste van twee werelden samenbrengt: de sterkte & duurzaamheid van natuursteensteen en de stabiliteit & kleurgelijkheid van geavanceerde fabricagetechnieken. Het bestaat hoofdzakelijk uit natuursteen (ongeveer 90%), gemengd met kunsthars en pigmenten, samengeperst tot een stevig en uniform materiaal. Deze mix resulteert in een product dat esthetisch aantrekkelijk is en gelijktijdig onderhoudsvriendelijk, duurzaam en veelzijdig in gebruik. 

Een simpel voorbeeldje. Bestel je nu en over 1 jaar 2 marmeren vensterbanken, dan kan de kleur (flink) afwijken. Bestel je echter de witte marmerlook in marmer- of kwartscomposiet, dan is de kleur precies gelijk. Vaak is dit voor interieurdoeleinden wel wenselijk!

Marmer of kwarts?

En dit praktische voorbeeldje brengt ons meteen bij het tweede onderwerp, de composiet soorten. Je vindt bij ons 2 soorten: marmer- en kwartscomposiet. Marmercomposiet is een budgetvriendelijke optie die esthetiek biedt, terwijl kwartscomposiet zich – naast dezelfde esthetiek – onderscheidt door zijn verhoogde kras- en vlekbestendigheid, ideaal voor intensiever gebruik. Andere kant van de medaille: kwartscomposiet is ook een stuk duurder. 

Waarom een composiet vensterbank? 

  1. Stijl en kleur: composiet biedt een brede keuze in kleuren en stijlen, van klassieke marmerlooks tot moderne ontwerpen.
  2. Duurzaamheid en onderhoudsgemak: Met name kwartscomposiet is optimaal bestand tegen vlekken, krasbestendig en zeer onderhoudsvriendelijk. Het materiaal is daarnaast ook eenvoudig schoon te houden, zeker in vergelijking met verschillende natuursteen soorten. 
  3. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: composiet is een betaalbaar alternatief voor natuursteen, zonder in te leveren op kwaliteit en uitstraling. Zo is marmercomposiet een stuk voordeliger t.o.v. marmer (en kwalitatief vergelijkbaar) en kwartscomposiet voordeliger dan graniet (en kwalitatief vergelijkbaar). 
  4. Stabiliteit & uniformiteit: Met composiet ben je verzekerd van een optimale kleurgelijkheid, ook bij grote aantallen & bij toekomstige bestellingen. Daarnaast is composiet stabiel & maatexacter t.o.v. natuursteen.  

Composiet versus natuursteen

De keuze tussen composiet en natuursteen is persoonlijk. Waar natuursteen unieke tekeningen en accenten biedt, staat composiet voor kwaliteit en veel designopties tegen scherpe prijzen. Wat jouw keuze ook wordt, met een vensterbank van NATUURSTEENvakman bent je verzekerd van een stijlvolle en duurzame stenen vensterbank op maat!