Huis verbouwen

Drie tips voor als je je huis gaat verbouwen

Een verbouwing kan erg veel tijd en moeite kosten. Het is dan ook erg fijn als de verbouwing snel en zonder veel stres kan worden voltooid. Om je op weg te helpen hebben we drie handige tips opgesteld die je kunnen helpen bij het verbouwen van bijvoorbeeld je houten kozijn in een kunststof kozijn. Lees snel verder!

Zorg voor een ruime en goede planning

Niets is vervelender dan een planning die niet goed loopt. Wat je vaak ziet bij een verbouwing is dat de planning zo strak is dat het de eerste dag al mis gaat. Plan alles in, maar houd ook ruimte voor eventuele vertragingen. Wat ook erg goed kan helpen is de keuze van de materialen. Veel materialen duren langer om te leveren en zijn moeilijker te plaatsen. Wanneer je voor een kunststof deur kiest, weet je zeker dat deze binnen no-time geplaatst is. Daarnaast is het verstandig om een rustdag in te plannen. Zo kan eventuele vertraging opgevangen worden en zullen de bouwvakkers het werk zeker niet af gaan raffelen. Zoals het spreekwoord zegt: Rustig aan, dan breekt het lijntje niet.

Zorg voor een goed budgetrapport

Het budget wordt in een verbouwing erg vaak overschreden. Zorg er dan ook voor dat voordat je aan de bouw begint er een duidelijk budgetrapport wordt opgesteld. Hierin kun je precies kwijt hoeveel je voor iedere ruimte of verbouwing kwijt wilt en kunt zijn. Zorg er daarnaast voor dat er een extra potje is voor onvoorziene kosten. Deze zullen kosten opvangen die je niet van te voren inschat. Daarnaast kun je kiezen voor bijvoorbeeld een kunststof deur met kunststof kozijn. Deze zijn namelijk net zo goed, maar vele malen goedkoper dan een houten deur en kozijn. En vaak qua design minstens zo fraai om te zien.

Doe zelf wat je zelf kunt

Het klinkt misschien gek, maar het is zeker het benoemen waard. Wanneer je vakmannen inschakelt om je huis op te knappen, betaal je veelal per uur. Om er voor te zorgen dat je niet meer betaald dan nodig is, kun je vaak zelf ook erg veel doen. Het is immers een kleine moeite om af en toe eens afval weg te gooien. Dit kan echter wel erg veel in de kosten besparen. Daarnaast werkt het ook motiverend voor andere als ze je aan het werk zien!