Egaliseren van een vloer

Misschien vind je het wel interessant om meer te weten te komen over het egaliseren van een vloer. Daarvoor ben je dan hier aan het juiste adres want we leggen het graag aan je uit. De specialist kan niet zomaar beginnen met het werk, hij zal eerst voorbereidende werkzaamheden uit moeten voeren. Het tapijt of laminaat zal eerst verwijderd moeten worden, het gaat er namelijk om dat je terug gaat naar de basis van jouw vloer. Als er losse vloerplanken zijn, dan kunnen deze vast worden gezet met lange schroeven. Mochten er naden en grote kieren aanwezig zijn tussen de planken, dan worden deze altijd opgevuld met vulmiddel of met snel cement.

De volgende stap is dat de expert een lange lat over de plank legt. Op deze manier kunnen oneffenheden worden gemeten. Misschien moet de vakman de vloer eerst opschuren voordat hij verder kan. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van egaliseerkorrels.

Vloer egaliseren, wanneer is dat mogelijk?

Meestal is het verstandig om de vloer te egaliseren voordat je marmoleum bijvoorbeeld kunt toepassen. Het kan zijn dat er al zandcement ligt, maar toch is dat vaak niet genoeg om een strakke vloer te kunnen leggen. Vaak moet je de vloer ook eerst egaliseren, want anders krijg je geen garantie bij bepaalde merken (vloeren).

Laat je vloer egaliseren

Het mooiste van alles is dat jij het werk uit kunt besteden. Er zijn vakmensen die voor jou klaarstaan om jouw vloer te egaliseren. Zij kunnen voor jou in korte tijd al het werk verzetten en zij ruimen ook alles netjes op. Je gaat hierdoor alleen maar nog meer voordelen ervaren van je nieuwe vloer, want deze gaat vele malen langer mee dankzij de egale ondervloer.