Timmermannen opgelet: tips voor de beste werkschoenen

Ben jij toe aan nieuwe werkschoenen? Maar kun je hier nog wat advies over gebruiken? Lees dan dit artikel over het belang van goede veiligheidsschoenen en krijg handige tips voor de juiste schoenen. Ga voor robuuste schoenen, voorkom slijtage en ontdek hoe je de levensduur van jouw werkschoenen te verlengen.

5 voordelen van goede veiligheidsschoenen

Het is voor sommige beroepen in de bouw geen optie om ‘normale’ schoenen te dragen. Het dragen van veiligheidsschoenen is verplicht. Goede veiligheidsschoenen brengen dan ook veel voordelen met zich mee:

  1. Jouw tenen en voeten worden beter beschermd
  2. Het bevordert jouw veiligheid met klussen
  3. Het biedt meer comfort
  4. Het voorkomt lichamelijke klachten
  5. Je kunt de klus beter uitvoeren door praktische kleding

Normering van werkschoenen voor timmermannen

Voor timmermannen is het belangrijk dat de werkschoenen goed beschermd zijn aan de neus en aan de onderkant. Er liggen namelijk nog wel eens schroeven en spijkers op de grond. Daarom wordt een veiligheidszool aangeraden. Je kan kiezen voor een S1P of S3 werkschoen. S1P is met name geschikt voor droge werkzaamheden (binnen) en de S3 werkschoenen zijn waterbestendig en dus ook geschikt voor buiten. Bekijk de werkschoenen van WerkschoenenWinkel.nl. Beide normeringen hebben zowel een veiligheidsneus als een veiligheidszool. 

Voorkom vroegtijdige slijtage van werkschoenen 

In de bouwsector krijgen de schoenen veel te voorduren. Dit is dus ook het geval voor timmermannen. Deze schoenen moeten tegen een stootje kunnen. Om vroegtijdige slijtage tegen te gaan, kun je het best een beschermende overneus nemen. Ook bij veel geknield werk kun je het best kiezen voor een schoen met beschermende overneus. Ben je specifiek opzoek naar grote maten? Dan is dit een aanrader: https://www.werkschoenenwinkel.nl/grote-maten. Hier vind je schoenen tot maat 52.

Verzorging van werkschoenen

Ook bij goed onderhoudt gaan schoenen langer mee. Maar hoe doe je dat? 

  1. Vet lederen schoenen minimaal 1 keer per maand goed in. 
  2. Het is belangrijk om werkschoenen goed op te laten drogen. Haal de inlegzolen en veters eruit en stop je kranten in de schoenen. 
  3. Zet schoenen nooit bij een verwarming om te drogen, dan kunnen scheuren ontstaan.
  4. Hiernaast is het goed om de schoenen met regelmaat schoon te maken en in te sprayen met impregneerspray.

Online hulp bij werkschoenen kiezen

Welke veiligheidsschoenen je het best kunt aanschaffen, verschilt per type werkzaamheden. Heb jij hulp nodig bij het kiezen van de juiste werkschoenen? Ga dan naar deze link en selecteer op jouw branche. Ga naar schoenen voor de bouwsector en kies je vervolgens jouw beroep: timmerman. Er verschijnen allemaal werkschoenen die goed aansluiten bij jouw beroep.