Elektrische takel kopen; waarop letten?

Elektrische takels zijn handige hulpmiddelen om zware lasten op te hijsen. Ze zijn in vele varianten verkrijgbaar waardoor er altijd één is te vinden die past bij de werkzaamheden die u ermee wilt uitvoeren. Elektrische takels variëren in een hijskracht van 50 kilo tot maar liefst 20.000 kilogram. Hierdoor kan zelfs de zwaarste last moeiteloos worden opgetakeld terwijl u er fysiek geen inspanning voor hoeft te leveren. Het principe van een elektrische takel is hetzelfde als dat van een kettingtakel. Met natuurlijk als groot verschil dat het volledig elektrisch bedienbaar is. De takels zijn te gebruiken aan portaalkranen maar ook in gebouwen, zoals een garage bijvoorbeeld. Het hijsen van een motorblok uit een vrachtwagen wordt dankzij een elektrische takel kinderspel. U kunt de takel aan het plafond bevestigen maar er zijn ook andere opties mogelijk. Een takel met een zwenkarm bijvoorbeeld of één die op rails loopt. 

Veilig werken

Ook al zijn elektrische takels met een afstandsbediening, al dan niet draadloos, te bedienen dat betekent niet dat u geen voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen. Omdat u met elektrisch werkt is veiligheid dan ook zeker nodig. Bij lasten hijsen geldt overigens altijd dat iedereen afstand moet houden en nooit onder de te hijsen last mag gaan staan. De elektrische kabel mag absoluut niet in aanraking komen met water. Ook vochtige weersomstandigheden is iets waar u rekening mee moet houden. Verder moet u bij het kopen van elektrische takels rekening houden met het aantal volt dat u tot uw beschikking heeft. Zo zijn er takels met 400V en wanneer dat er niet is kunt u gebruik maken van een elektrische takel van 230V.

Elektrische takels kopen

Wanneer u keuze wilt hebben uit goede elektrische takels tegen zeer betaalbare prijzen moet u beslist op de website van Hijswinkel kijken. Daar zijn ze in vele varianten verkrijgbaar, elektrisch of handmatig. Omdat elektrische takels regelmatig geïnspecteerd en gekeurd moeten worden om aan de Arbowet en VCA eisen te voldoen nemen ze dat bij Hijswinkel ook graag voor hun rekening. U hebt de keuze uit diverse topmerken elektrische takels die snel geleverd kunnen worden.