Geef ook je deur stijl

Als je deurbeslag aan vervanging toe is dan kun je een nieuwe stijl overwegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwart deurbeslag? Dit is ontzettend eenvoudig om te onderhouden en deze stijlvolle kleur zal jarenlang meegaan. Zwart heeft als bijkomend voordeel dat er weinig tot geen sporen op worden achtergelaten. Bovendien kun je met zwart eindeloos combineren en deze kleur is zeer trend vast.

Poetsen, poetsen,poetsen

Wel is het van belang om je deurbeslag herhaaldelijk schoon te maken omdat je vuil over het hoofd kunt zien. De uitstraling maakt zwart deurbeslag passend bij eigenlijk ieder huishouden. Heb je een minimalistisch of industrieel interieur? Kies dan voor de stevigheid van RVS. Bij een landelijk en romantische setting is een metalen deurkruk met glanzende coating een hele goede optie.

Groot of liever klein?

De afmetingen zijn ook van belang. Kies je voor klein? Dan valt de onopvallende deurkruk weg op de deur. Daar tegenover staat een grote, imposante deurkruk, die zeker de aandacht zal trekken. Je kunt je deur ook laten opvallen door voor een deurkruk te kiezen die bijvoorbeeld eindigt in een spiraalvorm. In de retrostijl zijn ook diverse deurkrukken verkrijgbaar.

Meer dan een doorsnee deur

Op zoek naar een combinatie van materialen? Denk dan eens aan ingewerkt hout. Dit geeft een bijzondere twist en zorgt ervoor dat een standaard deur wordt opgefleurd. Naast deurkrukken bestaat deurbeslag uit sleutelplaten, voordeurknoppen, huisnummers en deurbellen. Sommige mensen willen graag alles in één stijl, andere mixen en matchen er op los.

Verschil binnendeur/buitendeur

Het is belangrijk dat het deurbeslag aan de buitendeur niet alleen tegen vocht kan en dus weerbestendig, maar ook inbraakwerend is. Door het cilinderslot kan de cilinder niet door een inbreker vastgepakt en afgebroken worden. Bij een binnendeur is het belangrijk dat je de dag en nachtsloten kunt bewegen. Dit gebeurt door middel van een dag en nachtschoot. Een dagschoot houdt de open of gesloten deur in stand en met de nachtschoot kun je de deur op slot doen.

Deur op slot=rust

Vergeet ook het toilet en de badkamerdeur niet mee te nemen in het nieuwe ontwerp! Houd hierbij rekening met de deurdikte. Het is erg prettig als je de deur op slot kunt doen, als je net uit de douche komt wordt je vast liever niet gestoord. En het is fijn als je persoonlijke stijl door het hele huis klinkt, van de voordeur tot aan de badkamer.