He, waar ligt nou toch mn nijptang?

Wanneer je hele schuur vol ligt met gereedschap kan het helpen om een gereedschapswagen aan te schaffen. Het is dan wel de bedoeling dat je die overzichtelijk inricht en hem netjes houdt. Weet je nog niet helemaal zeker wat de juiste wagen is voor jou? Hieronder geven we je een paar ideeën die je kunnen leiden in je zoektocht:

Hoeveel lades heb je nodig?

Je kunt meestal kiezen uit 2, 7 of 16 lades. De meeste gereedschapswagens zijn voorzien van een werkblad, waar je het gereedschap dat je niet gebruikt op neer kunt leggen. Ben je toe aan nieuw materiaal? Dan is een gevulde wagen een prima plan omdat je een compleet pakket krijgt, met diverse gereedschappen.

Al je instrumenten veilig opgeborgen

Het is prettig om je gereedschapswagen af te kunnen sluiten, helemaal als je in een werkplaats werkt. Zo weet je zeker dat alleen jij toegang hebt tot jouw gereedschappen en ligt het veilig opgeborgen achter slot en grendel. Bovendien kun je kiezen voor een anti-slipmat die ervoor zorgt dat al je gereedschap netjes en veilig op zijn plek blijft liggen.

Je neemt hem overal mee naar toe

Het is belangrijk om de juiste grootte te kiezen voor jouw klussen. Vakken zijn erg prettig omdat je dan veel gebruikte onderdelen bij de hand kunt houden. En het opbergsysteem moet aangepast zijn aan jouw specifieke behoeften. Dankzij de wieltjes creëer je een mobiele werkplaats en help je overbelasting voorkomen.

Vakmensen en amateurs

Naast grote klussen kun je een gereedschapswagen natuurlijk ook gebruiken voor het maken van sieraden en de verkoop van kleine onderdelen die je niet meer gebruikt. Deze wagen wordt over het algemeen gebruikt door professionals zoals meubilair installateurs of mensen in een technisch vakgebied. Ook amateurs kiezen steeds vaker voor een kist op wieltjes, omdat ze simpelweg niet meer genoeg hebben aan een normale.

Staar je niet blind op het model

Comfort, veiligheid en een overzicht in de materialen. Dat is waar elke klusser naar streeft. De keuze zit hem niet in het model, maar in de details zoals de grootte, de vorm en de materialen. Qua positie van de kist wordt er over het algemeen gebruikt gemaakt van verticaal of horizontaal. 20,40 of 50 kilo zijn de meest voorkomende capaciteiten.

Zelfs in het theater

Ook rekwisieten voor theater, bioscoop of televisieproducties worden erin opgeborgen. Kappers maken dankbaar gebruik van de wagens met wieltjes en ook geluidstechnici doen er hun voordeel mee.