Een houten speelhuisje, ongelofelijk leuk

Wanneer je met het idee speelt om voor je kind een speelhuisje te kopen zal je meteen kunnen vaststellen dat deze in verschillende materialen verkrijgbaar is. Iedereen kent natuurlijk in eerste instantie wel de kleurrijke speelhuisjes die zijn gemaakt uit een soort van plastic of polyester. Dergelijke speelhuisjes zijn best leuk, maar ze zijn niet bepaald duurzaam te noemen. Bovendien geldt voor heel wat mensen dat ze het ook stiekem niet zo leuk vinden om zo’n speelhuisje in hun tuin te zien staan. Dat hoeft ook niet. Je kan namelijk ook de keuze maken om over te gaan tot het kopen van een houten speelhuisje. Zo’n speelhuisje ziet er helemaal anders uit, maar biedt je kind minstens evenveel speelplezier. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dat kan met de hieronder terug te vinden informatie! 

  1. Waarom kiezen voor een speelhuisje van hout? 

De keuze voor een speelhuisje van hout is er één die door steeds meer mensen vandaag de dag al snel is gemaakt. In eerste instantie heeft dit voor een groot deel te maken met de uitstraling. Hoe lief en schattig een plastic speelhuis er ook uit mag zien, in de praktijk is het zo dat een houten speelhuisje gewoon veel mooier oogt in de natuurlijke omgeving van je tuin. Bovendien valt deze ook aanzienlijk minder op. Het visueel voordeel van houten speelhuisjes is zeker een belangrijke troef, maar vormt in de praktijk uiteraard lang niet het enige voordeel. 

Andere voordelen die betrekking hebben tot speelhuisjes van hout zijn terug te vinden in het feit dat ze ongelofelijk duurzaam zijn. Heel wat plastic speelhuisjes vertonen na verloop van tijd ook al snel gebruikssporen, iets wat eigenlijk niet geldt voor exemplaren van hout. Bovendien hebben verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd in het verleden eveneens aangetoond dat ook kinderen het nog leuker vinden om in een houten huisje te kunnen spelen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, bij het aanschaffen van een speelhuisje is het altijd de moeite waard om te overwegen om een exemplaar van hout aan te schaffen.