Metrotegels voor in het toilet - Populaire trend

Metrotegels voor in het toilet

Wil je graag je toiletruimte een make-over geven en ben je daarvoor op zoek naar nieuwe tegels? Ga dan voor metrotegels! Deze populaire tegels zijn perfect om te gebruiken in een kleine ruimte als het toilet en deze tegels geven de ruimte in no time een luxe uitstraling. Metrotegels zijn in een groot aantal kleuren verkrijgbaar, op deze manier kun je jouw toilet in de kleur en stijl naar wens krijgen. Hieronder lees je alles over deze toffe tegels, denk aan de oorsprong, de populaire kleuren en hoe je ze kunt combineren met andere tegels. Succes gegarandeerd! 

Metrotegels: de oorsprong

Deze populaire tegels werden decennia gelegen ontworpen om gebruikt te worden in de Franse metrotunnels. De aflopende kanten zorgden voor weerspiegeling met als resultaat: extra licht in de donkere tunnels. De tegels werden een groot succes in de Franse metro’s en daarna werden ze steeds vaker ingezet in ruimtes en winkels als restaurants, bakkerijen en slagerijen. Vroeger werd altijd de kleur wit in glanzende vorm gekozen voor de tegels, maar tegenwoordig is er een heel kleurenpalet bijgekomen. Doordat de tegels in een groot aantal kleuren verkrijgbaar zijn, zijn de tegels enorm populair geworden om te gebruiken in de verschillende ruimtes in het huis, waaronder het toilet. 

Populaire kleuren metrotegels in het toilet

Doordat de metrotegels op dit moment zo populair zijn om te gebruiken is er een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Op deze manier kun je iedere kleur metrotegel kiezen naar wens. Wanneer je van donkere kleuren houdt in een ruimte zoals een toilet, dan kun je voor diepgroene, zwarte, diepblauwe of donkergrijze tegels gaan. Ben je meer van de rustige neutrale kleuren? Ga dan voor witte, beige, zand of taupe kleurige metrotegels. Meer van felle kleuren? Ook die kleuren zijn er verkrijgbaar. Kleuren metrotegels als roze, geel, oranje en rood kunnen ieder toilet een opfrisbeurt geven! Daarnaast kun je ook voor glimmende en metallic kleuren gaan als zilver, goud, brons en koper. Met deze kleuren zorg je ervoor dat je toiletruimte een echte eyecatcher wordt! 

Tegels combineren met metrotegelsMetrotegels zullen mooi staan op alle wanden van je toilet. Deze tegels zien er niet alleen mooi uit, ook zijn ze betaalbaar én bijna vrij van onderhoud. Wanneer ze vies zijn kun je er een doekje met een mild schoonmaakproduct overheen halen en klaar ben je! Het leuke aan deze metrotegels is dat je ze ook gemakkelijk kunt combineren met andere tegels. Denk aan bijvoorbeeld aan visgraat vloertegels, Portugese tegels of gewoon een klassieke tegel. Door de tegels te combineren creëer je in no time een speels effect. Je kunt metrotegels op diverse manieren plaatsen in het toilet. Je kunt bijvoorbeeld alleen metrotegels in een leuke kleur op de achterwand van het toilet plaatsen. De rest van de ruimte kun je dan afmaken met een klassieke tegel. Ook kun je alle wanden met een metrotegel bekleden en gaan voor een vloer met visgraatmotief. Altijd een vakantiegevoel krijgen wanneer je het toilet instapt? Ga dan voor metrotegels op de wanden en een speelse en kleurrijke Portugese tegel als vloer.