Vorkheftrucks en de mogelijkheden ervan

Vorkheftrucks zijn een type vrachtwagen dat doorgaans wordt gebruikt voor het optillen en verplaatsen van zware voorwerpen. Ze zijn een van de meest voorkomende apparaten in magazijnen over de hele wereld.

Een vorkheftruck bestaat over het algemeen uit een chassis, een bovenop gemonteerde cabine, bedieningselementen in de cabine, een motor die aan elk uiteinde is verbonden met wielen en een aftakas die door middel van tandwielen aan de motor is bevestigd. De aftakas kan worden gebruikt om andere machines aan te drijven, zoals brekers of transportbanden. Het chassis wordt ondersteund op vier poten die als steunpunten fungeren; deze poten dragen alleen gewicht wanneer ze achteruit of zijwaarts worden bewogen wanneer ze achteruit worden bediend.

Heftrucks zijn meer dan u denkt

Vorkheftrucks zijn een van de meest gebruikte en belangrijke machines in een magazijn. Ze zorgen ervoor dat elke werknemer dagelijks zware meubels en andere voorwerpen kan tillen. Ondanks hun bruikbaarheid weet je misschien niet alles over heftrucks.

Vorkheftruck geschiedenis: vorkheftrucks bestaan al sinds het einde van de 19e eeuw, maar werden pas in de jaren 50 gemeengoed. Ze werden gebruikt in fabrieken, magazijnen en transportbedrijven.

Hoe ze werken: vorkheftrucks bewegen door een lading met twee of vier armen vast te pakken, de wielen te draaien om deze te verplaatsen voordat ze op een lift platform of een ontvangst platform worden geplaatst. De machinist kan de vorkheftruck vervolgens naar voren of naar achteren rijden terwijl hij zijn lichaam naar links of rechts beweegt om hem te geleiden

Meeneemheftrucks, de voordelen

Vorkheftrucks worden meestal op de achterkant van een vrachtwagen gemonteerd, maar dit neemt kostbare ruimte in beslag. Meeneemheftrucks zorgen voor gemakkelijker manoeuvreren en lagere energiekosten.

Een van de grootste voordelen van de meeneemheftruck is dat er minder stappen nodig zijn om goederen op of van een vrachtwagen te laden of te lossen. In plaats daarvan kan één persoon goederen met minimale inspanning verplaatsen.

Het andere grote voordeel is dat de bestuurder dit apparaat kan gebruiken op gevaarlijke locaties waar anders geen werkende liften beschikbaar zouden zijn.

Meeneemheftrucks zijn ook wel bekend als een kooiaap. Binnen een paar minuten heb je de kooiaap van de vrachtwagen en is hij klaar voor gebruik. Moet je dus veel en zware goederen vervoeren, dan is kooiaap transport dé oplossing. Hiermee heb je alle benodigdheden binnen handbereik en kan je snel je goederen laden en lossen. Een erg handige uitvinding dus!