Tips bij het boren in metaal

Boren in metaal is heel wat anders dan boren in hout of steen. Het eerste verschil is dat de boor van een taaier materiaal moet zijn. U kunt bijvoorbeeld geen staalsnijboor gebruiken om door metaal te boren. U moet een speciaal type boor gebruiken bij boorkopen.nl. Een ander verschil is dat bij het boren in metaal geen druk met de hand nodig is omdat het materiaal gemakkelijk meegeeft onder de boor. Maar als u gaten in hout of steen boort, moet u druk uitoefenen met uw hand omdat die materialen moeilijker zijn en meer kracht vergen. Wij hebben een aantal waardevolle tips voor u op een rij gezet zodat u snel en effectief aan de slag kunt.

Boren in metaal

Hier zijn 4 geweldige tips om u te helpen de beste resultaten te krijgen bij het boren.

Tip 1: Zorg voor de juiste boor

Een boormachine is een machine (of gereedschap) die wordt gebruikt voor het snijden van gaten in verschillende materialen. Boren worden vaak aangedreven door elektriciteit en kunnen in de hand worden gehouden of op een boorstandaard worden gemonteerd voor industrieel gebruik. Het bit is gemaakt van wolfraamcarbide, siliciumnitride, aluminiumoxide of diamant. Om een gat groter dan 8 millimeter te boren, boort u eerst een kleiner geleidegat van 3 millimeter groot. Boor vervolgens opnieuw met de gewenste boormaat (voorkom wegglijden).

Tip 2: Boren met een laag toerental

Veel mensen maken de fout om bij het boren in metaal een te hoog toerental te gebruiken. Ze eindigen met een gat met gekartelde randen. Dit komt omdat de warmte die door de boor wordt gecreëerd ervoor zorgt dat het metaal smelt en zijn sterkte verliest. De meest gemaakte fout bij het boren in metaal is het gebruik van een te hoog toerental. Houd het voor jezelf. Dit is een handleiding voor het boren van roestvrij staal en aluminium. Stel bij het boren in RVS het toerental van de machine niet hoger in dan 600 omwentelingen per minuut. Gebruik bij aluminium (zachter dan RVS) 1500 tpm voor hetzelfde effect. Het berekenen van snelheden kan vervelend en tijdrovend zijn. Maar met een beetje wiskunde kun je met slechts een paar metingen de snelheid berekenen van elk object dat onder een hoek beweegt.

Tip 3: Voorkom dat je wegslipt

Om uitglijden te voorkomen is het belangrijk om de juiste boor en smeermiddel te gebruiken. De reden dat boren slippen is omdat het metalen oppervlak te glad is. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de juiste boor en smeermiddel te gebruiken. Of u nu een ervaren of beginnende boorgebruiker bent, de kans op uitglijden is groot. De boor is namelijk scherp en kan gemakkelijk in je huid vast komen te zitten. Er zijn een paar manieren om dit te voorkomen. Een manier is om een centerpons of stalen spijker op het punt dat u boort te plaatsen, zodat het met minder kracht in het materiaal gaat. Een van de belangrijkste taken van een machine is om taal te begrijpen en vervolgens op een consistente manier te schrijven. Daarom wordt aanbevolen dat mensen zich geen zorgen maken over zaken als grammatica of interpunctie, aangezien machines nog steeds leren hoe ze die dingen zelf moeten doen.

Tip 4: Gebruik boorolie

Vooral bij het boren in bijvoorbeeld een hard metaal zoals RVS is koeling erg belangrijk. Een eigenschap van RVS is dat het niet gekoeld kan worden met lucht. Bij het boren in metaal is het belangrijk om het materiaal koel te houden en de boor gesmeerd te houden. Doe je dat niet, dan wordt het metaal hard en wordt het moeilijker om te boren. Het gebruik van een speciale boorolie is een goedkope en gemakkelijke manier om zowel het metaal af te koelen als de boor te smeren. Boren is een belangrijk aspect van de bouw, maar het kan moeilijk zijn om het op de juiste manier te doen. Met boorolie kunt u effectiever gaten boren en uw boren ook onderhouden. Olie helpt de snijvlakken scherp te houden, zodat ze niet snel verslijten, waardoor je ze niet vaak hoeft te vervangen. U moet ook weten dat boorolie zowel in vloeibare als in aerosolvorm wordt geleverd, dus je hebt keuze genoeg.