Tips om jouw woning netjes af te werken

Als je een woning gaat inrichten ben je eerst bezig met de grote zaken. Denk aan de muur en meubels. Als dit allemaal klaar is moet je letten op de details. Als alles mooi is afgewerkt is het hele beeld verzorgd en netjes. Dit zorgt ervoor dat je woning rust uitstraalt. Als er punten zijn waarvan je constant denkt dat, daar moeten we nog wat mee, zal dat niet erg fijn zijn. Daarvoor een aantal tips om je woning netjes af te werken.

Om de vloer af te werken kun je plinten plaatsen

Plinten zijn een vaak gebruikte optie om je huis mooi af te werken. Je ziet deze vaak terug in huizen. Bij laminaat kun je vaak kiezen voor plakplinten. Door deze op het laminaat te plakken zijn de randen mooi recht en zie je niet als er misschien iets schreef is gezaagd.
Ook helpt een plint bij het beschermen van je muur. Als je dan een plint langs je muur hebt zal deze een stuk minder snel beschadigen. 

Een plint kun je op verschillende manieren bevestigen aan de muur. Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van twee componentenlijm, schroeven, kit of bijvoorbeeld dubbelzijdig klevende tape. Het gebruik van dubbelzijdig klevende tape is erg gemakkelijk en zie je als het eenmaal vast zit niet meer. Schroeven zie je naderhand wel zitten of je moet deze schroeven dichten en dan vervolgens weer schilderen.

Werk kabels zo veel mogelijk weg

Kabels zien er vaak erg storend uit, het is dus een stuk netter als je deze weg werkt. Dit kan op verschillende manieren. Je zou ze bijvoorbeeld in een kabelgoot kunnen wegwerken. Deze bevestig je dan aan de muur en hier laat je de kabel doorheen lopen. Dan zullen de kabels een heel stuk minder opvallen.

Als je een televisiemeubel hebt zou je ze ook hierin kunnen wegwerken. Als je ze dan aan de achterkant van de kast naar binnen laat lopen zie je ze niet maar kun je er nog wel gemakkelijk bij.

Zorg ervoor dat alles strak geschilderd is

Als je muren of kozijnen schildert, staat het het mooist als dit strak afgewerkt is. Als die lijnen strak zijn en niet rommelig overlopen zal dit een veel netter beeld geven. Dit kan vaak met schilders tape. Als het dan toch nog wat door de tape heen gekomen is zou je dit met een klein kwastje kunnen wegwerken. Een andere manier die je kunt toepassen is zodra je de tape geplakt hebt, eerst langs de tape op de kleur van de andere kant verven. Dan zijn eventuelen gaatjes tussen de tape en de muur opgevuld en zal de andere kleur niet echt doorlekken.

Opruimen in huis houdt het ook netjes

Een opgeruimd huis staat ook altijd netjes. Dit zou kunnen door middel van inbouwkasten. Deze zijn niet heel erg aanwezig in je huis, maar zorgen er wel voor dat je je huis een stuk netter kan houden. Het voordeel aan inbouwkasten is dat ze vaak een onderdeel van je woning worden. Dat zorgt voor een nette afwerking.