Toilet interieur ideeën

De leukste interieur ideeën voor het kleinste kamertje in huis

Als we aan het toilet denken gaan onze gedachten niet direct uit naar interieur en design. Maar als je hoort dat we jaarlijks zo’n 73 uur op het toilet doorbrengen is het eigenlijk gek dat we niet wat meer aan het interieur van ons toilet denken. Veel mensen hebben een paar foto’s aan de muur hangen en misschien zijn de wc-rolhouder en de wc-borstel in dezelfde kleur, maar daar houdt het vaak mee op.

Maar zou het niet fijn zijn als ook je toilet sfeervol is en een prettige plek is om een paar minuten per dag door te brengen. Lees hier onze interieur ideeën voor het toilet.

Toilet interieur ideeën

Haal het maximale uit je ruimte

Is jouw toiletruimte vrij klein en wil je de ruimte zoveel mogelijk benutten laat de deur dan naar buiten opengaan, of gebruik een schuifdeur. Kies daarnaast  voor een toilet dat aan de muur hangt. Om je ruimte nog beter te benutten is het aan te raden om te kiezen voor een wastafel in een hoek of een kleine rechthoekige wastafel. Een andere tip is om te kiezen voor onopvallende kranen die optisch weinig ruimte innemen. Zorg daarnaast voor afgesloten kastjes en meubels om essentiële toiletartikelen, wc-rollen en schoonmaakmiddel op te bergen. Hoe minder dingen ‘rondslingeren’ en hoe opgeruimder het eruit ziet, des te groter lijkt je ruimte.

Laat je persoonlijkheid zien

De kans is groot dat de deur naar je wc meestal dicht is. Een ideale plek dus om iets ‘geks’ te doen en wat meer van je persoonlijkheid te laten zien. Dat kan bijvoorbeeld door één muur in een knalkleur te verven zoals paars of okergeel. Een andere optie is om te kiezen voor een flitsend behangetje. Tegenwoordig zijn ze in alle kleuren en met alle denkbare patronen en prints verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bloemenprint, vogels, een jungleprint, of iets in metallic kleuren. Vind je het lastig om ‘opvallende’ dingen in je interieur toe te passen, dan kan een interieurstylist vaak helpen om je over de streep te trekken. Zo weet je ook zeker dat het mooi wordt ook wanneer iets opvallend of gek is.

Om te zorgen dat je toiletruimte hierdoor niet te rommelig oogt, is het aan te raden om de kleur van de vloer terug te laten komen in de wandbekleding. Uiteraard kun je de kleur van de vloer ook afstemmen op de wandbekleding, wat jij wil. Een ander belangrijk punt is om niet elke muur een heftig patroon of kleur te geven. De ruimte zal hierdoor kleiner en rommeliger aandoen.

Houdt het opgeruimd

Kleine ruimtes zijn ware magneten voor rommel. Voordat je er erg in hebt liggen er overal lege wc-rollen en verfrommelde tijdschriften. Zorg dat de ruimte niet rommelig oogt om te voorkomen dat anderen het nog rommeliger maken. Investeer in zeepdispensers en toiletrolhouders, en een kleine boekenplank voor tijdschriften of boeken.

Kies voor grote tegels

Tegels geven muren en vloeren een schoon en fris aanzicht, maar ga niet voor het voor de hand liggende. Het is een goed idee om voor grotere tegels te kiezen, omdat zo de illusie te wekken dat je in een ruime luxe ruimte bent. Mensen maken vaak de fout om kleine tegels of zelfs mozaïeken te gebruiken voor de wc. Dit zorgt ervoor dat er veel meer voeglijnen zichtbaar zijn in vergelijking met een groter formaat tegels. Dit, in combinatie met het intensieve gebruik van de ruimte, betekent dat je deze vaak moet schoonmaken om de voegen er schoon en fris uit te laten zien. Bovendien ziet je toiletruimte er kleiner uit door kleinere tegels.

Leef je uit

Omdat je regelmatig, maar niet constant op de wc zit is dit een perfecte plek om meer van jezelf te laten zien. We hadden het in het begin over de foto’s aan de muur, uiteraard is daar niks mis mee, helemaal niet zelfs. Maar probeer er wat meer van te maken. Laat jouw persoonlijkheid zien en gebruik onze tips om een sfeervol, persoonlijk, en net ogend toilet te creëren.