Opbouw stopcontact

Waarom zou ik kiezen voor een opbouw stopcontact?

Wanneer de muur niet genoeg ruimte of houvast biedt, of wanneer de muur niet opengebroken kan worden dan kun je geen inbouw stopcontact monteren, maar wel een opbouw stopcontact. Een opbouw stopcontact is een stopcontact dat niet in de muur wordt ingebouwd, maar op de muur wordt geplaatst. Meestal is dit een stuk makkelijker dan een stopcontact inbouwen in de muur. Een opbouw stopcontact heeft ook als voordeel dat het design tijdloos is. Bovendien zijn opbouw stopcontacten er vaak ook in een spatwaterdichte variant, dit is heel handig voor in de keuken, badkamer, schuur, garage of tuin. Een opbouw stopcontact is dus eigenlijk een best goed idee, het is makkelijker en bovendien zijn deze ook vaker schokbestendig.

Wat is een stopcontact?

Een stopcontact kom je in ieder gebouw met elektriciteit tegen, in huizen, scholen, winkels, ziekenhuizen, eigenlijk overal. Door Middel van stopcontacten kunnen wij bijvoorbeeld onze telefoons opladen. Bovendien zijn er tegenwoordig ook stopcontacten op de markt met een geïntegreerde USB-aansluiting in Type A en ook Type C, dit is heel fijn voor als je een keer je blokje kwijt bent en vaak laadt dit ook sneller op. Stopcontacten heb je in verschillende kleuren, maten, soorten en vormen, je hebt bijvoorbeeld een inbouw stopcontact en een opbouw stopcontact. Zo kun je altijd wel iets vinden wat in jouw interieur past en wat bij jou gemonteerd kan worden. 

Wat is een dimmer?

Doormiddel van een dimmer kun je je lichtintensiteit aanpassen. Je kunt een dimmer meestal alleen gebruiken op een specifiek type belichting. Als je een dimmer hebt voor Led-verlichting dan kun je deze ook alleen gebruiken met Led-verlichting. Dimmers zijn er in verschillende types en stijlen, maar het is dus wel belangrijk welk type je kiest in verband met je verlichting. Met een dimmer kun je de felle lampen in huis ook wat dimmen, zo creëer je een andere sfeer in huis. Bovendien is dit heel fijn tijdens het kijken van een film, zo hoef je niet in het donker te zitten, maar zit je ook niet in het felle licht.