Dakreparatie: alle kosten op een rij!

Dakreparatie: alle kosten op een rij!

Het moeten repareren van een dak is ontzettend vervelend. Het is daarbij ook handig om te weten hoeveel dit gaat kosten. Zoek dan niet verder en lees door. Hier vind je namelijk alles wat je moet weten over de kosten op een rijtje! 

De kosten van een dakreparatie

Het is handig om van tevoren stil te staan bij wat de kosten ven een dakreparatie zijn. Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld een daklekkage wil je namelijk niet uiteindelijk te veel betalen. Er zijn een aantal punten die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Wil je een zo’n goed mogelijke rekensom maken is het daarom belangrijk hier rekening mee te houden. 

Wat beïnvloedt de kosten? 

Volgens deze website zijn een aantal voorbeelden van factoren die de prijs beïnvloeden: 

  • Het type dak. Heb je een plat dak? Dan is de kans dat de prijs lager uitvalt groter. Dit komt omdat het repareren van een plat dak makkelijker is dan dat van een hellend dak. 
  • Het materiaal. Denk hierbij aan dakpannen, PVC, EPDM etc. Elk materiaal vraagt om een andere oplossing en hier zitten ook andere prijzen aan verbonden. Daarnaast is het ene materiaal nou eenmaal duurder dan het andere. 
  • Het uurtarief. Elke dakdekker is anders, en dat kun je ook terugzien in de prijzen. Over het algemeen vraagt een dakdekker tussen de € 35,- en de € 60,-, afhankelijk van de werkervaring en het bedrijf waarbij hij of zij werkt. 
  • De werkzaamheden. Moet er alleen een kapotte dakpan vervangen worden? Tja, dan ben je natuurlijk minder geld kwijt dan wanneer er een half dak met EPDM gerepareerd moet worden. 
Waarom een dakreparatie?Bij schade aan het dak is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk bij bent. Het dak bestaat namelijk uit de dakbedekking en de constructie. Wanneer je last hebt van een lekkage aan de dakbedekking kan dit na verloop van tijd schade veroorzaken aan de constructie. Is dit het geval? Dan ben je met alleen een reparatie niet klaar. Wanneer een dakreparatie? Er zijn verschillende punten die een indicatie geven dat een reparatie nodig is. Vochtplekken aan het dak. Een hoge luchtvochtigheid. Lekkende dakgoten. Kapot loodwerk. Natuurlijk bij beschadigde dakbedekking. 

Kosten dakreparatie overzicht 

Één van de factoren die de kosten beïnvloeden zijn de werkzaamheden. Wat deze werkzaamheden zijn hangen volledig af van de oorzaak van de beschadiging en het dak zelf. Niet elke beschadiging kan op dezelfde manier worden opgelost. Vaak kunnen dakdekkers ter plekke zien hoe het opgelost moet worden. Hieronder vind je voorbeelden van werkzaamheden en de bijbehorende prijzen. 

WerkzaamhedenKosten 
Kapotte dakpannen vervangen€ 150,- tot € 350,- per m²
Vervangen nokvorsten€ 50,- tot € 100,- per meter
Vernieuwen dakgoten€ 65,- tot € 100,- per meter
Vervangen gedeeltes dakbedekking€ 250,- tot € 300,- per m²
Hoe gaat een dakreparatie in zijn werk? Er zijn verschillende stappen die de dakdekker zet wanneer hij of zij een reparatie moet uitvoeren. 
Stap 1: De beschadiging opsporen. Stap 2: Voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, zoals het schoonmaken van het dak. Stap 3: De reparatie daadwerkelijk uitvoeren. 
Hoe kun je besparen op een dakreparatie?Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen wanneer je een dakdekker inschakelt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dakdekker in de buurt, kun je zelf de voorbereidende werkzaamheden al verrichten of kun je zelf op zoek gaan naar de oorzaak en oplossing. Al deze dingen zorgen er voor dat de dakdekker zo snel mogelijk klaar is!