Hoe maak je de binnenramen het beste schoon?

Het is niet iets wat je wekelijks doet, maar het is belangrijk om eens in de tijd je binnenramen te wassen. Er komen al snel viezig vingers of andere viezigheid op. Dit is dan wel zo hygiënisch om schoon te maken. Zo blijven jouw ramen ook mooi. Dit oogt ook netter. Ben jij op zoek naar een glazenwasser in omgeving Amsterdam? Kijk dan eens bij Actie Schoonmaken!

Hoe moet je de ramen schoonmaken?

Het is belangrijk dat je de ramen voorzichtig schoonmaakt. Anders krijg je strepen en krassen en dat wil je niet. Maak een sopje klaar met warm water en hier kan je eventueel azijn aan toevoegen. Zo voorkom je ook gelijk strepen. Je kan ook speciale apparaten gebruiken, maar je kan ook gewoon te werk gaan met een trekker. Gebruik wel altijd een trekker met een goede rubber. Anders heb je alsnog strepen en is jouw raam niet goed schoon. Gebruik ook een spons en dop die in een sopje. Ga vervolgens op het raam met de spons. Knijp de spons wel goed uit, anders is gelijk heel jouw kozijn kletsnat. Maak dan het raam goed schoon met de spons. Dan kan je vervolgens met de trekker van links naar recht en vervolgens in een strakke beweging naar beneden de ramen zemen. Dit doe je in een s-vormige beweging. Je kan voor het schoonmaken van je raam ook een speciaal glazenreiniger gebruiken, maar het is niet noodzakelijk. Tip, let er wel echt op dat je de spons goed uitknijpt en het raam niet te nat maakt, anders blijf je strepen zien.

Maak ook de kozijnen schoon

Nadat je de ramen goed schoongemaakt hebt, is het ook belangrijk dat je de kozijnen niet vergeet. Hier kan ook nog veel vocht op liggen en dat wil je niet. Dat kan jouw kozijnen aantasten. Het is daarnaast ook hygiënischer om dit weg te halen. Pak daarvoor een microvezeldoekje en maak deze ook even schoon. Zo gaat al het overige vocht ook weg. Door het doekje maak je de kozijnen schoon en dat is nodig. Kozijnen kunnen namelijk stof opvangen. Stof is niet iets wat je daar wilt laten liggen. Haal het weg en doe dit met regelmaat wat vaker weghalen. Zo blijft alles goed schoon. 

Ga je verhuizen? Schakel dan Goedkoop Ontruiming in.