Waarom moet ik een dakinspectie uit laten voeren?

Als je een woning hebt, is het misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is goed om soms wat meer aandacht te besteden aan je dak. Zij verdragen een hoop en juist daarom hebben zij wat extra aandacht nodig. Het is daarom verstandig om eens in de tijd een dakinspectie uit te laten voeren. Dit heeft namelijk een hoop voordelen. Ben jij benieuwd welke voordelen? Lees dan vooral verder. Als jij nog op zoek bent naar een bedrijf dat de inspectie voor jou kan uitvoeren? Dan ben je bij BRNC Dakwerken aan het juiste adres! 

Het belang van een dakinspectie

Het controleren van jouw dak is enorm belangrijk. Helemaal in het klimaat waar wij in leven. Veel regen, maar ook veel wisselende weersinvloeden. Het dak heeft dan veel te verduren. Ook in de winter heeft het dak veel te verduren. Een probleem met je dak, kan grote problemen veroorzaken. Een klein schuurtje kan al een groot probleem zijn. Zo kan je waterschade krijgen en dus lekkages. Om te voorkomen dat er problemen optreden en dat de mogelijk problemen maar erger en erger worden, is het verstandig om eens in de tijd jouw dak te inspecteren. Zo wordt er onder andere gecontroleerd of de dakpannen goed liggen, scheurtjes zijn en nog veel meer. Op deze manier ben je er ook op tijd bij, voordat er een groter probleem ontstaan. Het wordt dus ook echt aangeraden om een dakinspectie uit te laten voeren.

Wat controleren ze dan allemaal?

Tijdens een dakinspectie controleren ze van alles wat betrekking heeft met het dak. Zo wordt de dakbedekking goed gecontroleerd. Zij controleren dan of ze nog goed liggen en of zij nu goed hun werk doen. Indien nodig is worden dan ook altijd de dakpannen vervangen. Bij platte daken controleren ze of er scheurtjes en slijtage optreed. Daarnaast inspecteren ze ook de schoorsteen. Er wordt dan ook gekeken of er verstoppingen zijn. Als laatste wordt ook de dakconstructie geïnspecteerd. Zijn ze beschimmeld of verrot? Daar kijken ze ook na. Een dakinspecteur kijk dus een hoop na. 

Hoe vaak is een dakinspectie nodig?

Dakinspecties worden voornamelijk één keer per jaar gedaan. Een dakdekker neemt dan ook gelijk alle regenpijpen mee. Vergeet niet jouw inspectie in te plannen!