Hoe kun je een laminaat vloer strak leggen?

Na een kijkje op de website zie je ze, dé vloer die al jouw verlangens inlost. Nadat een verder onderzoek plaatsvond, ga je over tot aankoop. Echter blijft de vraag: hoe ga ik deze laminaat vloer strak leggen? Geen paniek! Na het lezen van deze blog ben je helemaal klaar om de klus aan te vangen.

Kies de juiste hoeveelheid

Na een opmeting van de woonkamer bepaal je hoeveel pakken/m2 jij nodig hebt. Veel websites beschikken over een handige calculator. Echter is dit niet altijd het geval. Bekijk daarom de afmetingen van de gekozen laminaat om zelf de calculatie te maken. Je wilt namelijk de juiste hoeveelheid aankopen.

Kies het bijpassend lijstwerk

Bij een laminaat komt meer dan enkele en alleen de vloer. Onder jouw toekomstige laminaat moet namelijk een ondervloer gelegd worden. Daarnaast is het bijpassende lijstwerk belangrijk voor een totaalresultaat. Plintjes netjes afwerken doe je dan ook met de bijpassende lijm, deze kan gevonden worden in je plaatselijke bouwmarkt. De kleur bepaal je uiteraard zelf. We zien echter dat veel mensen de kleur van de laminaat doortrekken naar hun plinten, logisch want dit zorgt voor het mooiste resultaat.

Tips & tricks om een laminaat strak te leggen

Juiste hoeveelheid? Check! Bijpassend lijstwerk? Check! Nu nog zorgen voor een correcte legging van jouw laminaat. Met onderstaande tips ben je zeker dat jouw laminaat de juiste legging krijgt.

  • Zorg dat je vloer egaal is, m.a.w. dat de ondergrond waterpas is.
  • Behoud een kleine ruimte bij de muren. Laminaat kan door de warmte een beetje uitzetten.
  • Begin van links naar rechts.
  • Om jouw bijpassende plintjes netjes afwerken mogelijk te maken is de juiste keuze van lijm essentieel.
  • Lees de montage instructies van de gekozen laminaat grondig door voordat je jouw klus aanvangt.

Zo, na het lezen van deze blog heeft laminaat leggen geen geheimen meer. Ondervloer, laminaat, bijpassende plinten en enkele klussende handen zorgen voor een prachtig uitresultaat. Ter ondersteuning zijn er tal van Youtube filmpjes beschikbaar. Daarnaast kan een bezoek aan de plaatselijke bouwmarkt nooit kwaad! Je goed laten informeren en begeleiden voorkomt namelijk de toekomstig fouten.