Is het aanschaffen van een alarmsysteem de moeite waard?
Ja, want een alarmsysteem werkt ook preventief. Het heeft in de basis hetzelfde effect als een woning met een grote waakhond, daar loopt een inbreker ook met een grote boog omheen. Zorg dus altijd dat het aan de buitenkant van je woning of pand duidelijk te zien is dat er een kwalitatief sterk alarmsysteem hangt.
Actie-reactie
Daarnaast kun je rekenen op waar een alarm voor bedoeld is, namelijk bij gevaar, zoals een inbreker, alarm slaan. Dit kan zowel een stil als luid alarm zijn. Hierdoor kan direct actie worden ondernomen en zal de boosdoener hopelijk alsnog weggejaagd of gearresteerd kunnen worden. Om dit te kunnen bereiken is het wel belangrijk dat het alarm op de juiste manier is geïnstalleerd en geactiveerd.
Haal je er iemand bij?
Zelf plaatsen is niet altijd de beste optie. Door een specialist te vragen kijkt er iemand met een professionele achtergrond naar je woning en krijg je eerlijke antwoorden. Deze persoon ziet de zwakke plekken en welke onderdelen je nodig hebt.
Je bespaart geld
Sommige verzekeraars geven korting op de verzekeringspremie van de inboedelverzekering wanneer er een degelijk beveiligingssysteem aanwezig is. Niet zo gek als je bedenkt dat het risico op een inbraak zal dalen door de aanwezigheid van een alarmsysteem.
Je krijgt een veiliger gevoel
Je veiligheid is onbetaalbaar. Wanneer je afgelegen woont of in een luxere buurt, waardoor het risico op inbraak hoger ligt, voel je je misschien niet zo veilig in je woning als het s avonds donker wordt. Door een inbraakalarm in gebruik te nemen voel je je weer veilig en beschermd en wordt de kans ook kleiner dat er daadwerkelijk bij je wordt ingebroken.
Hieronder beantwoorden we veelgestelde vragen:
Wat is de levensduur van de batterijen?
Gemiddeld twee jaar. Je krijgt een melding van het apparaat als de batterijen aan vervanging toe zijn, deze bestel je eenvoudig bij de leverancier. De batterijen worden gecontroleerd en eventueel vervangen bij het jaarlijkse onderhoud.
Kan ik bij verhuizing mijn alarmsysteem meenemen?
Dit is meestal geen probleem. Overleg dit met je leverancier. Mocht je er voor kiezen om het systeem over te laten nemen door de nieuwe eigenaren, regel dit dan ook via je leverancier.
Welke onderdelen heeft mijn alarmsysteem?
Omdat je een alarmsysteem grotendeels zelf kunt samenstellen, is het heel eenvoudig om deze te laten aansluiten op jouw wensen en het type woning dat je hebt. De basisonderdelen zijn over het algemeen: het bedieningspaneel, detectoren (glasbreuk, magneetcontacten, buitendetectie), de sirene (tenzij je een stil alarm hebt), rookmelders en camera’s.