Natuur in je woonkamer

Dankzij de robuuste uitstraling van steigerplanken passen ze in nagenoeg ieder interieur. Het maakt niet uit of je inspiratie zoekt voor de inrichting van een bedrijfspand of je eigen woning, met steigerhout haal je het mooiste uit de natuur naar binnen. 

Waarom ligt steigerhout zo goed in de markt? 

Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben wij de voordelen van dit materiaal voor je op een rijtje gezet: 

  • Weinig onderhoud nodig

Het hout kan tegen een stootje omdat het in weer en wind gebruikt wordt. Na enige tijd zal het hout gaan verweren, dan kunnen er barsten ontstaan. Dit vergroot het stoere en robuuste karakter.

  • Bijna geen splinters
  • De stevigheid en de lange vezels dragen bij aan de populariteit in de bouw. De bijna complete afwezigheid van splinters komt door de lange vezels.
  • Duurzaam en voordelig

Naast dat het ontzettend sterk hout is, wordt het ook gekapt van bomen die snel groeien. En tegenwoordig wordt afgedankt hout hergebruikt in plaats van verbrand. Dit hergebruik maakt het een betaalbare houtsoort. 

         Wat ga ik maken?

De echte doe het zelver kan steigerhout zonder moeite transformeren naar stoere meubels. Wij zijn de beroerdste niet en geven je wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan:

  1. Decoratie aan de muur

Door steigerplanken aan de muur te bevestigen creëer je een industrieel effect. Zo geef je op een unieke manier warmte aan je interieur. 

  1. Groen in huis ondersteunen

Zet je bloemen en planten volop in de aandacht met plantenbakken van steigerhout. Een klein bijzettafeltje voor een mooie bos bloemen kan ook heel goed.

  1. Vakkenkast

Je hoeft echt niet naar IKEA voor een mooie vakkenkast. Een eigen kast maken is makkelijker dan je denkt en zorgt ervoor dat je woonkamer netjes en overzichtelijk blijft. Zet steigerplanken, een boormachine, schroeven en meetlint op je lijstje en de eerste stap is gezet.

  1. Eettafel 

Door de tafel te combineren met leren stoelen versterk je de robuuste look. Het grote verschil tussen een geschuurde en ruwe variant is dat de geschuurde het beste past in een moderne woning en een ruwe een industriële look tot een hoogtepunt tilt. 

                    Bescherming voor buiten 

Mocht je het hout buiten willen gebruiken, dan is het belangrijk om een beschermlaag aan te brengen in de vorm van:

  • Nano coating: met dit middel kan water niet meer in het hout trekken.
  • Beits: trekt deels in het hout en beschermd tegen uv straling en vocht.

Olie: over het algemeen als transparante vloeistof aangebracht, geeft het hout vaak een bruinige tint.