Maak je huis gezellig

Wanneer je interieur toe is aan een nieuwe stijl dan kun je naar je plaatselijke kringloopwinkel gaan of doe inspiratie op in de groothandel voor woonaccessoires. Je hebt namelijk heel veel keuze en wilt natuurlijk niet te veel uitgeven. Ook is het belangrijk dat het niet te druk wordt qua kleuren en printjes. In de woonkamer kun je prima los gaan, in de slaapkamer is het juist van belang dat je rust creëert dus vermijd knalkleuren op de muur.

Ga je voor echte of kunstbloemen?

Naast dat je je huis meer sfeer kunt geven door een bloemetje in een leuke vaas op tafel te zetten kun je ook voor kunstbloemen of kunstplanten gaan. Deze hoef je vanzelfsprekend geen water te geven, al is het wel zo netjes om ze regelmatig af te stoffen. Als de dag ten einde loopt en het begint te schermen kan je een heel knus gevoel oproepen door kaarsen aan te steken. Er zijn veel soorten kaarsen op de markt dus leef je uit. Vergeet alleen voor het naar bed gaan niet om ze uit te blazen!

Strakke planning of grote chaos?

Of je nou altijd te laat of stipt op tijd bent, een mooie klok kan eigenlijk niet ontbreken in je gezellige woning. Met cijfers of streepjes, hang je hem aan de wand of ga je voor een digitale? Welke kleur of stijl je kiest is helemaal aan jou. Op tijd komen valt of staat met op tijd opstaan, dus niet 10x snoozen. En zorg ervoor dat je de tijd die je hebt goed inschat.Het scheelt je heel veel stress s ochtends als je rustig kunt ontbijten en je tanden poetsen.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Heb je wat tijd over en dozen vol liggen met foto’s waar je eigenlijk niets mee doet? Zoek ze uit en doe de meest dierbare in fotolijstjes. Zet ze vervolgens op plekken waar je vaak langsloopt zoals de hal en de televisie kast. Het geeft extra sfeer zonder te overheersen en vrienden en vriendinnen zullen het zien als een teken van jullie vriendschap. Heb je kinderen? Dan is het een leuk idee om blanco fotolijstjes te kopen en deze samen te versieren.

Decoreer ook de muren!

Ben je zelf niet zo creatief en wil je toch iets moois aan de muur? Koop dan een aantal schilderijen die bij jouw smaak passen. Het is slim om van te voren de muren waar ze aan komen te hangen op te meten, zodat je weet hoeveel ruimte je hebt. Het zou toch zonde zijn als die mooie schilderijen niet passen. Je hoeft geen kunst snob te zijn om kennis van kunst te hebben en het hoeft ook niet gigantisch duur te zijn.