Welke meubels bij welke vloer

Bij het inrichten van een huis is het belangrijk om op meerdere dingen te letten. Over het algemeen is de vloer de basis in het huis. Wat voor meubels je kiest is natuurlijk ook afhankelijk wat voor sfeer je wilt creëren in huis. Wil je een Scandinavisch interieur? Ga dan voor een lichte vloer. Zo blijft het rustig en overzichtelijk. Wil je iets meer uitstraling in huis, dan is een houten vloer perfect.

Houten vloer

Veel mensen denken dat houten meubelen niet op een houten vloer kunnen, maar dat kan wel en het ziet er nog mooi uit ook. Een houten vloer zorgt voor een warm karakter in huis. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de meubels minstens drie tinten lichter of donkerder zijn dat de houten vloer zelf, doe je dat niet heb je meestal een gebrek aan variatie in je huis. Door de meubels in een andere tint te doen, leg je er meer nadruk op. Zoals je waarschijnlijk al wist zijn er meerdere soorten houtsoorten. Het is aan te raden om zoveel mogelijk van dezelfde houtsoorten bij elkaar te houden. Overigens hoeft dezelfde houtsoort niet per se dezelfde kleur te hebben, dus nog genoeg variatie! De laatste tip is dat je of de meubels of de vloer effen moet maken, persoonlijke keuze gaat dan uit naar de vloer. Zo kun je de meubels met een iets meer aanwezige houtsoort terug laten komen.

PVC vloer

Een PVC vloer heeft veel verschillende soorten vloeren onder andere de visgraat PVC, PVC tegels en PVC stroken. Bij PVC vloeren passen niet per se specifieke meubels, maar omdat de vloer redelijk snel beschadigt wordt, is het wel handig dat je sommige meubels probeert te vermijden of rubbertjes ervoor koopt. Rubbertjes en viltjes slijten over het algemeen best wel erg dan kun je met een hamer glad ijzer onder de stoelpoten slaan. Door het op deze manier te doen slijt de vloer ook minder

Donkere vloer

Een donkere vloer geeft veel contrast in je woonkamer en je kunt er dan voor kiezen om voor weer wat lichtere meubels te gaan. Maar ga ook niet voor te licht, want een donkere vloer met extreem witte meubels is ook niet wat je wil. Met een donkere vloer kun je ook creatief doen met sfeerverlichting, zo ziet het er mooi uit om wandlampen op te hangen of te kiezen voor grote hanglampen.