Maak kennis met Aluminium Composiet

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat Aluminium Composiet uit verschillende gecombineerde materialen. De composiet is een combinatie van kunststof (polyethyleen) en aluminium. Deze combinatie biedt allerlei voordelen die het materiaal uitermate geschikt maken voor diverse bouwtoepassingen. We laten je zien waarom Aluminium Composiet plaat een geschikte oplossing kan zijn voor jouw volgende project.

Elegante uitstraling

Laten we beginnen bij het belangrijkste onderdeel, het ziet er prachtig uit. Vooral bij het bekleden van gevels, muren of wanden zowel binnen als buiten is dit natuurlijk het eerste waar je naar kijkt. Als het strak gemonteerd en goed afgewerkt is, is het materiaal een lust voor het oog. Wat het uniek maakt is dat het materiaal verkrijgbaar is in alle beschikbare RAL- en PMS-kleuren. Hierdoor kun je bij elk project uit de voeten door je eigen gewenste kleur te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat ook de glansgraad (van 5% tot 80%) zelf te bepalen is. Ook is het materiaal verkrijgbaar met verschillende type oppervlakten en kan het zelfs gebogen worden als dat de uitstraling is die jij zoekt.

Verwerking en technische eigenschappen

De voornaamste reden dat kunststof en aluminium gecombineerd worden is het lichte gewicht. De platen zijn veel lichter dan massieve aluminium platen van dezelfde dikte. Dit zorgt uiteraard voor veel betere verwerking en makkelijkere handeling bij het monteren.

Aluminium Composiet is daarnaast uitstekend te bewerken met een standaard machine uitrusting. Zagen, boren, ponsen, frezen of vormen/buigen is geen enkel probleem. Dit maakt het voor zowel grote of kleine oppervlakten een uitstekende keus.

Zoals aangegeven is het materiaal zowel binnen als buiten toepasbaar. Voor buitentoepassingen zijn er uitvoeringen met speciale coatings beschikbaar die de platen bestemd maakt tegen de zwaarste weersinvloeden. Ook qua brandveiligheid presteert met materiaal uitstekend. Er zijn verschillende soorten beschikbaar in diverse brandklassen.